<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27196" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Депутатът Антон Тодоров заплаши водещия на “Здравей, България” Виктор Николаев (видео)

06 Октомври 2017
0 41084

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров си позволи да заплаши водещия на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев. Повод за това стана въпрос на водещия след дълга тирада на депутата срещу президента Румен Радев във връзка с ролята му в компрометираната процедура за купуване на бойни самолети за армията.

 

ЛЕТЯТ ОБИДИ И ОБВИНЕНИЯ МЕЖДУ САШО ДИКОВ И АНТОН ТОДОРОВ

 

ИСТОРИЧЕСКА ФАНТАСТИКА С ЕЛЕМЕНТИ НА ЕРОТИКА ПРЕВЗЕ ПАРЛАМЕНТАРНАТА СЦЕНА “СЪЛЗА И СМЯХ”

 

КАТО ДВЕ КАПКИ БОЗА: АНТОН ТОДОРОВ И ХАЙНРИХ ХИМЛЕР

 

“Виктор Николаев: Този избор продукт на една шайка ли е, която иска да вземе поръчката за милиард и половина?

Антон Тодоров: Много силни думи употребявате.

Виктор Николаев: Те не са мои.

Антон Тодоров: Ще ви изядат хляба.

Виктор Николаев: Не са мои – поне думата “шайка”.

Антон Тодоров: Вече изядоха, ха-ха, хляба на колежката ви. Тя и тя малко така… беше тръгнала в някаква посока, ама… нещо виждам, че липсва столчето ѝ.

Виктор Николаев: Какво казвате?

Антон Тодоров: Какво казвам – ми не знам, обяснете ми що я няма…”

 

 

Думата “шайка”, използвана от журналиста, е по аналогия със заглавието на книгата на Антон Тодоров “Шайка – Бойко, Росен, Цецо и другите”, издадена през 2013 г. , в която той заклеймява тогавашното управление на ГЕРБ с думите “Работеха и живееха като “шайка” – персони, обединени от престъпна цел”. Впоследствие обаче Антон Тодоров по незнайни причини се сближи с Бойко Борисов и през тази година влезе в депутатските листи на партията.

 

Малко по-късно в петък ГЕРБ се разграничи от Антон Тодоров със следното съобщение: “ГЕРБ винаги е защитавала свободата на медиите. По повод днешното участие на народния представител Антон Тодоров в Нова телевизия и изказаните от него тези, от ГЕРБ заявяваме: Смятаме, че свободната журналистика има правото да пита и да задава въпроси. За нас няма лоши и неудобни въпроси, а неточни отговори. Всички изказани тези на народния представител Антон Тодоров са негово лично мнение”.

 

Междувременно още един представител на управляващите – вицепремиерът Валери Симеонов – направи остра забележка на Виктор Николаев, очевидно подразнен от въпросите за скандала с роднинските назначения на ГЕРБ, станал известен като “Кумгейт”. Симеонов призова журналиста да не клати държавата. “Аз клатя държавата или Вие?”, репликира водещият.

“Нека не влизаме в жълтини и да превръщаме темата от “Кумгейт” в не знам и аз какво. За мен виновен е кметът на Хасково. Той е назначил хора на временен договор и после не е провел конкурс, а им е направил договора постоянен. Вие, например, също сте били назначен на временен договор, после са ви го направили постоянен. Вижте колежката ви, беше тук, а ето, останахте си сам. Аз, ако бях злонамерен, сега щях да направя един “Викторгейт” за Вас утре и да го обявя например, същото е”, коментира Симеонов.

 

Последва и реакция на Нова телевизия “относно коментарите на Антон Тодоров за работата на Виктор Николаев”: “Депутатът от ГЕРБ направи безпрецедентна оценка за въпроси на водещия на “Здравей, България”. NOVA приема отправянето на заплахи от политици към журналисти за недопустимо поведение. Ръководството на медията застава зад Виктор Николаев и останалите журналисти, чиято работа е да задават въпроси. Квалифицирането на журналистическите въпроси, вместо даването на отговори, е опит за подмяна на актуалните теми”.

 

Ние от “Господари на ефира” намираме подобно поведение за арогантно и директен опит за натиск върху свободата на словото! Фактът, че това се случва от страна на депутат към журналист в национален ефир е показателен за начина, по който някои народни представители разбират властта!

 

Източник: Mediapool.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции