<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=54497" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Десетки майки се събраха на протест, след като жена бе принудена да спре да кърми в заведение

24 Януари 2020
0 2882

Млада майка беше помолена да спре да кърми бебето си в заведение в Еванс, Джорджия, независимо, че е покрита със специален, напълно дискретен шал и никоя част от кожата ѝ не е на показ. Управителят на “Chick-fil-A” казал на Саманта Макинтош да спре да кърми 7-месечната си дъщеричка, защото другите клиенти се оплакали, пише CNN.  

 

 

МЛАДА МАЙКА КЪРМИ БЕБЕТО СИ, ДОКАТО ШОФИРА ПО НАТОВАРЕНА МАГИСТРАЛА (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

“Докато седях в ресторанта с моята племенница на 9 години и бебето ми, управителят се появи от нищото и ми каза да спра да кърмя. Той ми подаде якето и ме помоли да се прикрия, заради другите клиенти”, сподели в социалните мрежи възмутената жена. Фейсбук публикацията на 24-годишната майка разпали разгорещен спор около кърменето на публично място. Повече от 2000 души коментираха случката. 

 

 

МАЙКА КЪРМИ БЕБЕТО СИ НА ПОДА ВЪВ ВЛАК, НИКОЙ НЕ Ѝ ОТСТЪПВА МЯСТО (СНИМКИ)

 

Саманта Макинтош уточни, че е била облечена със специален шал за кърмене, била е с риза с дълги ръкави и никоя част от кожата или гърдите ѝ не са се виждали, докато кърми бебето. Тя отбеляза, че е седяла в сепаре в задната част на ресторанта и е хранела детето съвсем дискретно.

 

 

Десетки майки се събраха на протест, след като жена бе принудена да спре да кърми в заведение

 

 

По закон майките в щата Джорджия могат да кърмят на публични места . Всъщност кърменето на публично място е разрешено във всички 50 щата, окръг Колумбия и Пуерто Рико.

 

В знак на подкрепа група майки се обединиха в социалните мрежи и организираха протестна демонстрация в ресторанта. На следващата вечер те отидоха в заведението и масово започнаха да кърмят децата си, докато седят на масите. 
 

 

 

Източник: CNN

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции