<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40612" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 18 години по-к...

Десет години затвор грози двама влогъри, пуснали дрон до Техеран без разрешение

12 Септември 2019
0 4056

Десет години в ирански затвор може да лежи влогърката от Великобритания Джоли Кинг и нейният приятел от Австралия Марк Фиркин, които пуснали дрон без разрешение близо до Техеран, пише LADbible.

 

 

""

 

 

Двойката посетила Иран като част от околосветската си обиколка, която документира онлайн. Пътуването започнало от Западна Австралия и трябваше да завърши в Лондон.

 

Семействата на задържаните твърдят, че арестът им е недоразумение и че двамата не са знаели строгите закони за използване на дронове в страната. Двойката пътувала из Иран и документирала в снимки и видеа своето приключение. Те имат повече от 20 хиляди последователи в Инстаграм. 

 

 

""

 

 

Двойката живее заедно в Пърт, Австралия, където се преместили от Южен Уелс. Приключението им започнало през лятото на 2017 г., след като решили да похарчат всичките си спестени пари за пътуване по суша от Австралия до Обединеното кралство.

 

 

""

 

 

Те тъкмо били към средата на пътуването си и преминали през живописните Пакистан, Индия и Киргизстан. Двойката пристигнала в Иран на 30 юни и веднага публикувала снимки и видео в социалните мрежи.

 

В своето видео съобщение те казват: „Сега сме в Иран и ще отседнем тук на този хубав хълм до столицата Техеран. Току-що пристигнахме. Всъщност тук е наистина красиво". Видеото е свалено от YouTube канала на двойката и феновете им започнаха да се притесняват от дългото им мълчание.

 

 

""

 

 

Двамата планирали да се завърнат в Пърт в началото на следващата година. Вместо това обаче те очакват съдебния процес в ислямската република. „Нашите семейства се надяват да видят Марк и Джоли вкъщи възможно най-скоро. Няма да коментираме повече и се надяваме медиите да уважат наште лични чувства в този труден момент“, се казва в официално изявление на семейството.

 

 

Източник: LADbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции