<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=74853" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Десислава Ат...

Десислава Атанасова: Трябва да се изчакат редовните избори (видео)

03 Октомври 2020
0 581

В състава на предложената от ГЕРБ комисия за нова конституция участват членове от различните парламентарни партии и с различни професии. Нейният председател Десислава Атанасова обясни пред bTV, че не може да коментира качествата “на нито един от членовете, още повече професионално”.

Предложението за временната комисия дойде от управляващата партия ГЕРБ, “Обединени патриоти” и “Воля”. Дейността на комисията се изразява в това да обсъжда и анализира проекта за нова конституция.

Десислава Атанасова: Трябва да се изчакат редовните избори (видео)

По същество комисията може да прави само дискусии, тъй като нова конституция се приема само от Велико народно събрание, а в този парламент няма да се съберат 160 гласа за свикването му.

Депутатите от БСП и ДПС са отказали да се включат в комисията с мотив, че не подкрепят свикването на Велико народно събрание и гласуване на нова конституция. Според опозицията дейността на комисията цели единствено да задържи Борисов на власт възможно по-дълго време.

Десислава Атанасова: Трябва да се изчакат редовните избори (видео)

Десислава Атанасова обърна внимание, че предлагайки избор на нова конституция и свикването на Врелико народно събрание премиерът Борисов е обявил, че ще подаде оставка веднага щом решението бъде взето.

Извънредно от Бойко Борисов: Време е за рестарт на държавата, предлагаме Велико Народно Събрание и нова Конституция

„Мандатът изтича след няколко месеца, аз смятам, че трябва да се изчакат редовните избори. Може би е наложително през това време всички непредставени (в парламента) политически партии да изготвят своите политически платформи и послания“, заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Марешки: Подписах проекта за Конституция, без да съм го чел (видео)

„Хората, които са на протестите, ако могат, да работят за такива политически послания и да участват в следващите избори и в политическия живот на страната… предстои след няколко месеца хората да изберат най-добрите“, допълни народният представител.

Вчера Десислава Атанасова беше избрана за председател на новата временна парламентарна комисия, която да разгледа проекта, внесен от ГЕРБ, за нова Конституция. ДПС и БСП отказа да участват в тази комисия.

Десислава Атанасова ще брани конституцията на ГЕРБ във временна комисия

“Очаквам да има диалог, ще търся такъв диалог. Още вчера казах, че имам намерение да инициирам експертен съвет, който да бъде от доказани авторитети в правото. Следващата седмица ще обявим имената – хората от академичната общност, бивши конституционни съдии. Следва да има диалог и с неправителствените професионални организации, защото Конституцията засяга всички сфери на обществения живот“, коментира днес Атанасова.

Източник: bTV

Видео: bTV, „Тази събота“

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции