<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72709" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Десислава Ах...

Десислава Ахладова встъпи в длъжност като правосъден министър (видео)

03 Септември 2020
0 2806

Досегашният заместник-министър на правосъдието Десислава Ахладова беше избрана за наследник на Данаил Кирилов.

Парламентът прие оставката му. Това е втората рокада във ведомството и поредният ремонт в състава на кабинета „Борисов 3“.

Въпреки че заяви, че само е взел решението да напусне поста, Данаил Кирилов и досега не е посочил ясни мотиви за това. Той обяви намерението си да се оттегли на 26 август след разговор с премиера Бойко Борисов.

Десислава Ахладова сменя Данаил Кирилов като министър на правосъдието

В тази посока критики за рокадата дойдоха от опозицията в лицето на БСП. Според тях оставката е свързана с “проваления проект за нова Конституция и промени в Изборния кодекс”.

Кандидатурата на Ахладова бе представена от вицепремиера Екатерина Захариева, а веднага след гласуването новият министър положи клетва от парламентарната трибуна.

Десислава Ахладова встъпи в длъжност като правосъден министър (видео)

“Надявам се, че ще оправдая доверието ви”, каза новоизбраният министър на правосъдието Десислава Ахладова от парламентарната трибуна.

„Искам само да благодаря за оказаната ми отговорност. Благодаря ви, надявам се, че ще оправдая доверието ви“, добави тя.

Ахладова заяви, че е започнала от най-ниското стъпало на съдебната власт.

“Цялата ми кариера е преминала в съдебната система. Считам, че е важно да се направи, е да се довърши това, кото започнахме още в началото на мандата. Основната тема, която предтои да бъде реализирана това е електроното правосъдие. Това ще бъде за мен един от приоритетите в съдебната власт”, изтъкна Ахладова.

“Това, което считам, че беше успех не само за МП, а за цялото правителство, беше фактът, че успяхме да направим така, че всички 6 показателя по Механизма за сътрудничество и оценка бяха изпълнени задоволително. Много работа предстои оттук насетне”, посочи новият правосъден министър.

Десислава Ахладова встъпи в длъжност като правосъден министър (видео)

И добави: “Не познавам Делян Пеевски и не съм се срещала с него. Аз вече 18 години съм в съдебната система, включително и два пъти ВСС ме е избирал за председател. Влияние от страна на политическа група, която и да е тя, не е имало.”

Видео: bTV

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции