<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35362" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Деца-имигранти са тормозени сексуално в САЩ

27 Февруари 2019
0 1259

Близо 5 хил. оплаквания за сексуален тормоз срещу деца-имигранти са подадени през последните 4 години в САЩ. Според правителствената справка, огласена тази седмица, в част от случаите тормозът е бил от държавни служители, чиято задача е била да се грижат за децата-чужденци.

 

От данните става ясно, че тормозът е бил в различни форми – от сексуални връзки с непълнолетни, през показване на поронографски материали до блудства. Гаврите са започнали още през 2015 г. по времето на Барак Обама, но броят им се е увеличил в мандата на Доналд Тръмп.

 

Според висши американски чиновници това може да се обясни и с новата политика на Тръмп – нулева толерантност към незаконната имиграция. Заради по-твърдия подход на американските власти около 3 хил. деца са били отделени от родителите си и оставени на грижите на държавата в специални места за задържане.

 

През миналата година са подадени 1261 оплаквания за сексуален тормоз, което е увеличение с 192 в сравнение с 2017 г. Повечето от тях са за посегателства срещу деца, извършени от други деца. 178 от жалбите през 2017 г. обаче са насочени срещу служители. Броят им се е увеличил с 12 през миналата година. Това прави по едно сексуално посегателство срещу непълнолетен от страна на служител всяка седмица.

 

Източник: Гардиън

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции