<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80505" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте как заб...

Джошуа и Фюри си стиснаха ръцете за супербитка през лятото

22 Декември 2020
0 977

Шампионът на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO) Антъни Джошуа и носителят на пояса на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри се договориха за битка, която да определи абсолютния шампион по бокс на планетата в тежка категория, предаде bTV.

Джошуа и Фюри са готови да се откажат от титлите си, за да има мач помежду им

Договорката между двамата вече е факт, макар и само на думи. Въпрос на време е тя да бъде скрепена с подписите на двамата супербоксьори.

Джошуа и Фюри си стиснаха ръцете за супербитка през лятото

Последната пречка пред Джошуа за “мача на века”, както го определят боксовите анализатори, бе Кубрат Пулев.

Известен с прякора си Циганския крал, по-големият от братята Фюри е носител на титлите от Световния боксов съвет (WBC) и на престижното списание за бокс Ring Magazine. Той се е съгласил на двубой срещу Джошуа, от който да бъде излъчен абсолютен шампион на планетата в тежка категория.

Джошуа и Фюри си стиснаха ръцете за супербитка през лятото

Евентуален мач между Джошуа и Фюри би генерирал огромни приходи, като прогнозите са, че двамата боксьори биха спечелили по 200 млн. долара. Но той категорично не би могъл да се проведе на Острова, където са в сила най-строги мерки срещу разпространението на коронавируса.

Джошуа и Фюри си стиснаха ръцете за супербитка през лятото

Срещата между двамата по всяка вероятност ще се състои в края на май или началото на юни следващата година, като за арена на сблъсъка се спрягат няколко държави от Близкия изток, където са парите, а и по-лесно ще бъде допусната публика на живо.

Независимо къде се проведе срещата обаче, титлата на абсолютния шампион че остане в Обединеното кралство.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции