<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38845" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Дипломатът Илиян Василев: Господа от парламента, не е зле малко ум да използвате в тази работа с намордниците!

05 Юли 2019
0 12192

Проектът за промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност предизвика бурна реакция сред ветеринари, кинолози и собственици на кучета. Те алармираха, че той не е обсъден със специалисти и се приема набързо, по популистки подбуди, заради зачестилите напоследък случаи на нападнати от кучета хора, но е недомислен и няма да има нужния ефект. Нещо повече – частта със задължителните намордници директно застрашава живота на домашните любимци.

 

ОТ БЪЛГАРСКИЯ ОБЕДИНЕН КИНОЛОЖКИ СЪЮЗ АЛАРМИРАТ, ЧЕ НАМОРДНИЦИТЕ ПРЕЗ ЛЯТОТО СА ОПАСНИ ЗА КУЧЕТАТА

 

Много обществени личности също изразиха възмущението си по случая в социалните мрежи. Тук ви представяме позицията на дипломата и бивш посланик на България в Русия Илиян Василев, публикувана във Фейсбук: 

 

""

 

"Държавата е в криза, няма на практика сектор, който да не е пред срив или предизвикателства, за които нито управляващите, нито обществото са готови. И с какво се занимават тези "идиоти" – с намордниците на домашните ни любимци. Примерно да сложа през лятото намордник на Франт?! Куче което освен да прегръща и да близне някой нищо не прави. Разбирам повод. Но намордник!?

 

Само умствено мръднал депутат може да го измисли.

 

И защо? Заради едната дейност, да отчете, да спечели гласовете на хората, които мразят животните. Да се огледат наоколо – колко са нападнатите от животни, които са на повод, хора? Като абсолютни бройки и процент от населението. Какви са щетите? Сравнете ги с убитите по пътищата, жертвите на домашното насилие, включително деца? Убитите от липсата на внимание и грижа на властта. И ще се занимават с моето момче Франт и другите любимци.

 

Дават ли си сметка, тези невежи идиоти, че да затвориш устата на черния ми лабрадор през лятото, го лишаваш веднага от възможност да се охлажда – което всяко куче прави през устата и езика. Тоест искат да убият кучето ми. Е как ще стане тази работа! 

 

Да не говорим, че има кого и да осъдиш или от когото да получиш съдействие ако кучето направи проблем – насреща е човекът с повода. Изобщо хората, които се разхождаме с домашните любимци имаме предимство пред другите – защото в грижата за тях даваме нещо от себе си – от времето си, от вниманието си – затова като се срещнем се поздравяваме. Ние не изостяваме нашите хора, не изостяваме и любимите си. Вярност за вярност.

 

Вие, тези с намордниците в мислите си, кои сте, какви сте? Кого обичате, кой ви обича?

 

И като се разминаваме с кучетата си, се поздравяваме, говорим си за грижите и ставаме по-добри, по-хора, защото верните ни приятели покрай нас създават тази атмосфера. Поне така си мисля. Като хората във високите части на планината – които са същите като в центъра на София, но съвършено други…

 

При всички случаи не принадлежим към тази група от Парламента, които мразят и които са автори на подобни текстове. Сто процента гаранция, че мразещите животни, мразят и хората 

 

И как ще постъпите с бездомните кучета – ще им вземете вечни намордници!? По добре ги убийте направо. Или уличните кучета ще бъдат без, а само домашните ще бъдат със. Изобщо не е зле малко ум да използвате в тази работа.

 

Ще протестирам, не самото защото това е насилие, но защото вече имаме намордници – затвориха ни устата, достъпа до медиите, до средствата за масова комуникация. 

 

Този пост е само началото – за себе си съм готов на по-малко, но за момчето си отивам далеч.

 

Да е ясно – господа парламентаристи."

 

 

ВЕТЕРИНАРЯТ МИЛА БОБАДОВА: ПОПУЛИЗМЪТ В НС ЗАПЛАШВА ЖИВОТА НА ДОМАШНИТЕ КУЧЕТА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции