<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40179" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Вучков ...

Директорът на Музикалното училище няма да подава оставка (видео)

26 Август 2019
0 1224

Директорът на Националното музикално училище Столина Добрева няма да подаде оставка заради напрежението около искането оперната повица Дарина Такова да се яви на конкурс за нови учители по оперно пеене, съобщава БНТ.
 

 

 

ИСКАТ ОСТАВКАТА НА ДИРЕКТОРКАТА НА МУЗИКАЛНОТО УЧИЛИЩЕ, ПОИСКАЛА ОПЕРНА ПРИМА ДА СЕ ЯВИ НА КОНКУРС

 

 

Причина за напрежението се оказаха противоречията около конкурса за нови учители по оперно пеене. Известната изпълнителка Дарина Такова, която подготвя ученици за Консерваторията, се е опитала да кандидатства за щатното място. Оказва се обаче, че няма как да премине през изпитните условия за преподавател в Музикалното училище, тъй като едно от тях включва прослушване по пеене – а Такова е изгубила гласа си преди години. 

 

 

""

 

 

Нейното публично недоволство от процедурните пречки се превърна в повод за гневна реакция от страна на Боил Банов, който поиска оставката на директора на училището през пост във Facebook. На срещата днес Боил Банов е защитил тезата, че правилата могат да се променят и че не е съгласен с решението на Добрева да спази  процедурата.

 

 

Министър Банов е разговарял и с група родители и възпитаници на Музикалното училище в София, които са се застъпили за професионализма на Добрева. 

 

 

"Аз административно не мога да искам оставката на никой. Не съм размислил. Как един човек, който е изключителен изпълнител и се е случил проблем с гласните му струни, след това трябва да пее, за да предаде своя опит на българските ученици. Считам, че това е грешка на директора. Тя (Столина Добрева, б.р.) не е човек без достойнства, не е случайно там. Но за мен в случая е сгрешила", казва Боил Банов.

 

 

""

 

 

Столина Добрева коментира по-рано днес, че не е извършила каквото и да е нарушение, заради което да подаде оставка, а ако промени правилата в хода на вече започнала процедура заради един от кандидатите, това е щяло да доведе до обжалване и евентуален провал на конкурса. Повече можете да видите във видеото горе. 

 

 

Междувременно Дарина Такова обяви, че повече няма интерес към мястото в Музикалното училище.

 

 

Източник: БНТ

Видео: НОВА ТВ

 

 

 

 

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции