<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=23282" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Директорът на полицията в Благоевград бил принуден да подаде оставка заради престараване?

02 Септември 2016
0 6581

Директорът на благоевградската полиция е подал оставка заради пропуски и престараване на подчинените му, пише БГНЕС. По искане на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова директорът на ОДМВР-Благоевград старши комисар Росен Танушев подаде оставка и тя незабавно бе приета.

 

АРЕСТИ И РАЗПИТИ ЗАРАДИ ОБИДА ПО АДРЕС НА БОЙКО БОРИСОВ

 

По информация на МВР поводът е превишаване на полицейски правомощия и непремерени действия по отношение на граждани. Разпоредена е проверка в областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия.

 

""

Росен Танушев

 

Всичко това става заради един кукерски курбан, организиран в село Черниче, община Симитли, на 19 август. На него Методи Бачев, съуправител на фирма "Агромах", изрича по микрофона обиди по адрес на Бойко Борисов. Бачев не е казал "премиера", има и други хора с това име, пише БГНЕС. Полицията обаче узнава за това едва на 30 август, когато е публикуван запис от купона в благоевградски информационен сайт. Служителите на полицията, били на "събитието", не са информирали ръководството, че е имало такова нещо, и че всичко е било нормално. След "проспиването" на скандала, следва престараването. Задържан за 12 часа е Методи Бачев. Той никак не е случаен човек – фирма "Агромах" миналата година за 4 месеца довърши и пусна в експлоатация забатачения ЛОТ-4 на АМ "Струма" от Сандански до ГКПП Кулата. Пак "Агромах" спечели и търга за строителството на ЛОТ-3.1. на автомагистралата от Благоевград до Крупник, което трябва да започне тази есен.

 

Казаното от Бачев е обида, която не е тежко престъпление. А и няма данни за подадена жалба от страна на "обидения". Няма данни за образуване на досъдебно производство. Така задържането на Бачев се оказва неправомерно. Самият той е казал, ще е бил изнудван от собственика на благоевградския информационен сайт, преди да публикува видеото. Самият премиер каза вчера, че няма да коментира пияници. "Те и политиците говорят глупости, а след това в съда се чудят как да се извиняват", каза Борисов.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции