<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39257" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шокиращо вид...

Дирекцията по горите в Бургас прикрива грубите нарушения в местност "Силистар", твърдят природозащитници (видео)

21 Юли 2019
0 2303

Директорът на Регионалната дирекция по горите в Бургас прикрива незаконните действия на една продукция в национална медия на територията на Природен парк "Странджа", алармират във Фейсбук от "Да запазим Корал".

 

 

ПЪТЯТ В "СИЛИСТАР", ПРОКАРАН С БУЛДОЗЕР, НЕ БИЛ НОВ, А НЕОБХОДИМ ЗА МИНАВАНЕ НА ПОЖАРНИТЕ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

 

""

 

 

С изказването на директора на РДГ-Бургас, че пътят, прокаран от булдозер, до плажа "Листи" не бил нов, а нужен за минаване на пожарните, се прикриват груби законови нарушения в защитена местност Силистар на територията на Природен парк "Странджа", категорични са екоактивисти.

 

 

БУЛДОЗЕР ПРОКАРА НЕЗАКОНЕН ПЪТ ДО ПЛАЖ В ЗАЩИТЕНА МЕСТНОСТ "СИЛИСТАР" ЗАРАДИ СНИМКИТЕ НА РЕАЛИТИ ШОУ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

""

 

 

 

"По горскостопански план НЕ Е ПЛАНИРАНО ДА ИМА НИТО ГОРСКИ ПЪТ, НИТО ПРОТИВОПОЖАРНА ПРОСЕКА, което доказва, че директора на РДГ-Бургас лъже и прикрива брутално нарушение срещу дивата природа на парк "Странджа" и обрича на унищожение плажа "Листи". Ако в горскостопанския план на ДГС Царево от 2016 до плажа беше планиран път или просека, то те щяха да са отделени в отделни подотдели с обозначение че са път или просека, както са описани другите пътища в ДГС. Такива липсват и прекараният незаконен път е в подотдел 292-з. В режимът на ЗМ Силистар е забранен достъпа на МПС, освен горски и е забранено строителството на нови горски пътища", се казва още в позицията на "Да запазим Корал".

 

 

""

 

 

Според екоактивистите директорът на РДГ е "поредният символ за превзетата държава – използва законовата си власт да прикрива унищожаването на Странджа в полза на сложилите го на този пост, вместо да преследва и наказва нарушителите, както изисква законът".

 

 

""

 

 

 

Според природозащитниците има съмнителни връзки между кмет, горско стопанство и пожарната служба. "Убедени сме, че отново няма да има наказани срещу това посегателство срещу природата на България и Конституцията. Въпреки това изпращаме официално сигнал до "отговорните" институции, както и тук, за да послужи на все още малкото оцелели медии!", пише още в позицията. 

 

 

Източник: Да запазим Корал

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции