<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35140" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Доживотна присъда за полицая, застрелял съпруга на любовницата си на Крит

20 Февруари 2019
0 10657

Доживотна присъда получава 38-годишният вече бивш полицай от Казанлък Красимир Карчев. Той убил кардиолога Христодулос Каландзакис през октомври 2017 г. на остров Крит. 

 

 

 

 

"Полицаят

 

62-годишният лекар бе разстрелян на 7 октомври 2017 г. от Карчев с ловна пушка на връх рождения му ден. Тялото бе намерено до мерцедеса, с който Каландзакис е пътувал по дестинацията Сития – Йерапетра на остров Крит.

 

 

 

Разследващите разкриха, че убийството е планирано от 38-годишната съпруга на Каландзакис – Дешка Говедарова, като целта е била да се присвои огромното движимо и недвижимо имущество на лекаря и да се предотврати искания от него ДНК-тест на 4-годишния им син, тъй като се съмнявал в бащинството си.

 

 

Дешка и Красимир се познавали още от Казанлък, но тя заминала да работи на остров Крит. Там била домашна помощница при д-р Каландзакис, а по-късно двамата се оженили. След сключването на брака с доста по-възрастния грък обаче Дешка възобновила връзката си с полицая.

 

 

След разстрела, гръцките криминалисти намериха мобилния телефон на българката, а в него и неизтритите съобщения до Карчев. Едното гласяло: "Може да се наложи да го отменим. Може да отиде и брат ми да вършат разни неща в кабинета му. Ще ти звънна да се махнеш, да тръгнеш. Ако е необходимо, не".

 

 

Непосредствено преди разстрела Дешка изпратила още едно съобщение до любовника си – "Сега тръгва. Сам е в колата". 

 

 

Съдът в Ираклио я призна за виновна в подбудителство без смекчаващи вината обстоятелства. Присъдата също е доживотен затвор.

 

 

Източник: dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции