<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40925" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Долната камара в САЩ започва разследване за импийчмънт срещу Тръмп

25 Септември 2019
0 582

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси обяви започването на процедура по разследване за импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп, съобщава The Guardian.

 

 

До това се стигна, след като стана ясно, че Тръмп е оказвал натиск върху украинския президент Владимир Зеленски и правителство в Киев за разследване срещу сина на един от водещите конкуренти за президент на Демократическата партия и бивш вицепрезидент Джо Байдън. Тръмп дори е блокирал отпускането на американската военна помощ за Украйна, докато не бъде стартирано разследването.

 

ТРЪМП БЕЗ ОБВИНЕНИЯ ЗА РУСКАТА ВРЪЗКА, НО СЪМНЕНИЯТА ДАЛЕЧ НЕ СА ИЗЧИСТЕНИ

 

 

""

 

 

Веднага след новината за разследването, президентът написа в Twitter, че ще даде на Конгреса разпечатката на разговора си с украинския си колега. По-голяма част от демократите са заявили, че ще подкрепят такава стъпка. Ще бъде създадена специална комисия за импийчмънта.

 

 

""

 

 

Междувременно председателят на комисията за разузнаване на Камарата на представителите на САЩ Адам Шиф съобщи, че разобличителят, който породи спора около разговора на президента Доналд Тръмп с украинския президент, иска да свидетелства в Конгреса. 

 

"Бяхме уведомени от адвоката на разобличителя, че клиентът му иска да разговаря с комисията ни и е поискал насоки от и.д. директор на националното разузнаване как да направи това. Поддържаме връзка с адвоката и очакваме свидетелството на разобличителя още тази седмица", написа Шиф в Туитър.

 

 

Източник: The Guardian

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции