<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=62874" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Домашно куче в САЩ е дало положителна проба за коронавирус

29 Април 2020
0 2303

Мопс в Северна Каролина на име Уинстън е дал положителна проба за коронавирус, съобщи New York Times. Това е първият известен случай, при който вирусът е открит при куче в Съединените щати, заявиха изследователи от университета „Дюк“ във вторник.

Кучето принадлежи на семейство, участващо в проучване в университета, в което изследователите се опитват да разберат как хората реагират на различни видове инфекция. Трима от членовете на семейството, д-р Хедър Маклийн, д-р Самюел Маклийн и синът им Бен Маклийн, също са заразени с Covid-19.

Домашно куче в САЩ е дало положителна проба за коронавирус

Симптомите на кучето се проявили само за няколко дни и били леки, според членовете на семейството. 2-годишният Уинстън бил муден, кихал и дишал тежко. Според тях най-показателното е, че не изял закуската си една сутрин.

Проф. Кантарджиев: Домашните животни имат други коронавируси, не ги трепете (видео)

Предварителните резултати от Уинстън, ако бъдат потвърдени от американското министерство на земеделието, ще повдигнат по-широки въпроси за това колко чувствителни са животните към коронавирус. Експертите са казали, че няма доказателства, че домашните любимци могат да предават вируса на хората и че хората не трябва да се притесняват от предаването на вируса на своите домашни любимци.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията препоръчват да се отнасяме с домашните любимци, както бихме правили човешките си роднини. Те трябва да бъдат изолирани от всички болни членове на семейството и да избягват от взаимодействието с хора отвън.

Две домашни котки в Ню Йорк са заразени с коронавирус

Една котка в Хонконг, една в Белгия и други две в Ню Йорк също са тествани положително, посочват учените.

Тигър в зоопарк в Ню Йорк е заразен с коронавирус

По-рано и тигър в зоологическата градина в Бронкс даде положителни резултати за Covid-19.

Домашно куче в САЩ е дало положителна проба за коронавирус

Източник: New York Times

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции