<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29227" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Дори БНБ не казва кой е собственик на "Юлен"

20 Март 2018
0 2542

Истинският собственик на "Юлен", фирмата концесионер на ски зоната в Банско, продължава да бъде прикриван. В понеделник министърът на екологията Нено Димов съобщи, че е поискал информация от БНБ, но получил отказ – обяснили му, че това не е в правомощията на централната банка.
 

 

Министърът сам се вкара в абсурдна ситуация, като каза, че всъщност държавата знае кой е реалният собственик на дружеството. И копирайки примера на поведение на БНБ, Димов обясни, че не можел да назове името, защото не било негова работа – ръководеното от него екоминистерство контролирало само изпълнението на концесионния договор. 
 

По документи "Юлен" е офшорна собственост, а като краен номинален собственик се сочи социалнослабият кипърски гражданин Георгиус Георгиу. Преди време адвокатът на дружеството Петър Петров заяви, че управляващите знаят кой е реалният собственик на компанията, но той не може да го назове. От години обаче се твърди, че Георгиу е подставено лице, а истинският играч зад "Юлен" е Цеко Минев, съсобственик на Първа инвестиционна банка. Миналия месец премиерът Бойко Борисов каза, че всеки е наясно, че "Юлен" е на Цеко Минев или поне на свързани с него хора. От ПИБ веднага реагираха на думите на Борисов, като отрекоха връзки на Минев с фирмата концесионер на ски зоната в Банско, пише segabg.com. 
 

Министърът на околната среда заяви в понеделник, че очаква резултата от проверката на прокуратурата за "Юлен", която трябва да приключи през май. Прокуратурата се зае със случая през март по искане на политическа партия "Зелените", откъдето изпратиха сигнал за множество нарушения на действащото законодателство при сключването и изпълнението на концесионния договор за ски зоната в Банско. Според "Зелените" концесинерът значително е надвишил позволената по договор площ.
 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции