<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85845" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Костади...

Доц. Кунчев: Всичко е възможно, включително и удължаване на мерките (видео)

22 Март 2021
0 1156

“Всичко е възможно. Няма смисъл предварително да натоварваме хората дали ще удължим тези 10 дни. Нека да видим тенденцията“, заяви в “Тази сутрин” по bTV главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев в отговор на въпроса каква е вероятността да бъдат удължени новите противоепидемични мерки.

Вижте списък с всички ограничения, които влизат в сила от понеделник

“Локдаунът влиза в сила този понеделник, понеже бяхме критикувани, че създаваме много затруднения за бизнеса. Тези няколко дни дадоха възможност за планиране”, обясни главният държавен здравен инспектор.

Доц. Кунчев: Всичко е възможно, включително и удължаване на мерките (видео)

Що се отнася до това какви цели си оставят здравните власти с новите мерки, Кунчев заяви, че се надява на „начало на понижението на пика или поне да има стациониране на новите случаи“.

„Някои болници са изключително натоварени. При 8660 настанени в болници и 690 в интензивни отделения, натоварването в болниците е много голямо. В някои райони на страната те са почти на предела на възможностите си. Има места с натоварване над 90 – 95%. Никой няма да оставим на улицата, но започват да се затрудняват лечебните заведения и затова трябва да затегнем мерките“, каза Кунчев.

Доц. Кунчев: Може и да не е достатъчно затварянето за 10 дни (видео)

„Хората с други заболявания не се неглижират, тъй като няма човек, който да се нуждае от спешна помощ и да не е бил приет“, допълни главният държавен здравен инспектор.

Бойко Борисов: В България ще е готов завод за ваксини до няколко месеца (видео)

Що се отнася до разработката на българската ваксина в БАН, Кунчев каза: “Песимист съм – и да излезе, и да е качествена няма да има пазар за нея, защото за момента вече има много препарати за имунизация срещу коронавирус, конкуренцията е голяма и дори големи фармацевтични компании се отказват да разработват нови”.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • VP

    24 Март 2021

    Доц. Кунчев, Вие който един де не сте практикували като лекар и сте достатъчно нагъл и нахален- само за да събирате парици и да дочакате спокойна пенсия. За нищо не ставате... Затворихте и театри и галерии -особено малкките, където хора рядко влизат. Ненормалник и подмазвач!

Реакции