<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38221" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

До 2020 година политическите сили трябва да върнат общо 14,6 млн. лева надвзети субсидии

14 Юни 2019
0 1130

До края на 2020 година партиите и коалициите трябва да върнат получените в повече средства като държавно финансиране. Общата сума е в размер на 14,6 милиона лева, съобщава БНР.

 

 

""

 

 

Промяната беше гласувана на второ четене на промените в Закона за политическите партии. Промените бяха инициирани от Министерския съвет, след като стана ясно, че на партиите са изплатени суми, значително надвишаващи субсидията от регламентираните 11 лева на действително получен глас. Начислявани са малко над 13 лева, защото са отчетени и гласовете "не подкрепям никого".

 

 

ПРАВНАТА КОМИСИЯ ПРИЕ НАМАЛЯВАНЕ НА ПАРТИЙНАТА СУБСИДИЯ НА ЕДИН ЛЕВ

 

 

Годишната държавна субсидия, отпусната на политическите партии и коалиции за периода от 26 май 2016 година, ще се преизчислява. Разликата между предоставените държавни субсидии ще се връща. Сумите ще се възстановяват по централния бюджет.

 

 

ЦАЦАРОВ ЩЕ ПРОВЕРЯВА ДАЛИ ПАРТИИТЕ СА ВЗЕЛИ НЕПРАВОМЕРНО СУБСИДИИ

 

 

Партиите трябва доброволно да върнат субсидиите. Ако не го направят, от втория транш за тази година ще получат 70%.

 

 

""

 

 

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира пред журналисти, че съвсем очаквано всички са гласували за връщането на надвзетите суми:  "Другото означава, че се очаква от политици да бъдат престъпници, злодеи, измамници и прочие. Аз не искам да бъда поставян в такава компания. Така че лично аз бях сигурен, че ще се подкрепи", каза Симеонов.

 

 

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова каза, че бюджетът няма да бъде ощетен по никакъв начин:  "Това беше абсолютно логично решение и очакване на цялото общество", каза Дариткова.

 

 

 

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции