<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30538" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Драма в тима на Испания в навечерието на световното

13 Юни 2018
0 2292

 

Внезапна рокада в ръководството на националният отбор по футбол изправи на нокти Испания ден преди старта на световното първенство в Русия и два дни преди мача с Португалия.

 

В рамките на броени часове испанската футболна федерация уволни досегашния треньор на националите Жулен Лопетеги и назначи Фернандо Йеро, предаде Гонг.

 

Лопетеги бе изненадващо отстранен от президента на федерацията Луис Рубиалес, заради обявеното снощи решение на селекционера да напусне националния отбор и да поеме ръководството на Реал Мадрид. Испанският гранд остана без селекционер след триумфалния си финал във Шампионската лига, когато Зинедин Зидан изненадващо подаде оставка.

 

Шефът на испанската централа мотивира рокадата с това, че Лопетеги решил за Реал зад гърба на Федерацията. 

 

Йеро, който е отговорник за националните отбори в Испанската футболна федерация, бе назначен на поста само няколко часа след уволнението на Жулен Лопетеги. Той бе едно от двете спрягани имена, заедно с Алберт Селадес, за поста в „Ла Роха“.

 

Изборът на испанската футболна централа бе подкрепен от легендата Шави Алонсо. “Решението на Лопетеги изглеждаше като изключително ненавременно, неочаквано и отлагано. Наистина бе изненада за всички, но Рубиалес реагира много добре. Показа, че федерацията работи добре и че Испания винаги трябва да бъде поставяна на първо място”, каза легендарният екскапитан на Барселона, цитиран от Sportal.

 

Сътресенията в „Ла Фурия“, която стана световен шампион през 2010 г., се случват едва ден преди официалното откриване на Мондиала в Русия.  

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции