<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38346" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Държавата ще следи делото в Холандия за отнетото от баща му българско дете

18 Юни 2019
0 2052

Служители на консулската служба на България в Холандия ще следят дело за връщане на дете у нас. Тази договорка е постигната на среща между правосъдния министър Данаил Кирилов и холандския посланик у нас Берендина тен Тъшър, съобщиха от правосъдното министерство.

 

Кирилов я е информирал, че отдавна следи казуса и че детето може да се отчужди от баща си, тъй като няма контакт с него. Посланичката е обещала, че на следващото заседание ще се осигури възможност за присъствие на служител на българската консулска служба.

 

Български полицай се бори да върне сина си, даден на гей-двойка в Холандия

 

Делото се води от полицая Николай Карбанов. Той твърди, че преди години съпругата му незаконно извела сина им от България. След това майката загива в автомобилна катастрофа и за детето се грижи нейна позната. Карбанов твърди, че тя е теглила пари от банковата сметка на детето и затова момчето ѝ е отнето. След това момчето е дадено на холандските социални служби, които го настаняват в приемно семейство. Според Карбанов в момента детето му се отглежда от гей-двойка чернокожи. Той твърди, че въпреки че е спечелил дело за родителските права в България, холандските власти не му позволяват да вижда детето си.

 

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции