<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73404" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Протестиращи...

Евродепутатът Клеър Дейли отправи апел към протестиращите в България (видео)

14 Септември 2020
0 9058

Депутатът от Европарламента Клеър Дейли направи видеообръщение във Facebook от Брюксел към протестиращите в България в подкрепа на исканията им за оставка на правителството и главния прокурор.

Представителят на Левицата се извини, че не може лично да подкрепи техните действия, но заяви, че стои твърдо зад тях срещу корупцията и беззаконията на властта, представлявана от премиера Бойко Борисов.

Евродепутатът Клеър Дейли отправи апел към протестиращите в България (видео)

“От дълго време наблюдавам продължителната корупция на Бойко Борисов и неговия екип и начина, по който те се опитват да използват еврофондовете в своя полза, като са се намесили в съдебната система и стоят зад назначението на главния прокурор Иван Гешев и всички скандали, свързани с овластените и безконтролните в българското общество, източващи еврофондовете, докато обикновените граждани живеят в най-бедната държава в ЕС”, заяви Дейли.

Евродепутатът Клеър Дейли: Думата „бандит“ приляга на Борисов и Гешев

“Те се страхуват от вас и това трябва много да ви обнадеждава”, допълни евродепутатът и изрази разочарованието си от Европейския съюз и Европейската комисия заради неспособността им да се намесят.

Евродепутати към Брюксел: Фондовете подпомагат корумпираната власт в България

“Не мисля, че това е изненада, а резултат от факта, че Борисов е използвал връзките си в сърцето на Европейския съюз. Няма да му бъде позволено да се измъкне от това. Вашите и нашите очи са насочени към него. Затова останете силни, обединявайте се и се надявам да се присъединя към някой от бъдещите ви протести”, каза в заключение Клеър Дейли.

Видео: Facebook/Надежда Ганева

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции