<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46006" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Евродепутат обвини Ангел Джамбазки, че е обидил колеги заради произхода им

17 Декември 2019
0 1991

Според евродепутат българският представител Ангел Джамбазки е обидил двама други свои колеги на база произхода им, пише Клуб Z.

 

 

Това е обявил днес в Европарламента в Страсбург Филип Ламбер – председател на групата на „Зелените“/Европейски свободен алианс (ЕСА).

 

 

Коментарите са направени пред българското издание на EurActiv. Пряка реч липсва, но текстът гласи: "Джамбазки обръща специално внимание на това, че председателят на комисия по транспорт Карима Дели (втори мандат) е “французойката от алжирски произход“, която е била подпомагана от “германеца от турски произход Исмаил Ертуг“.

 

 

ЕВРОДЕПУТАТЪТ АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ Е ХВАНАТ ДА ШОФИРА С АЛКОХОЛ В КРЪВТА, ОТНЕТА МУ Е КНИЖКАТА (ВИДЕО)

 

 

Джамбазки е сред противниците на пакета „Мобилност 1“, който се определя като неизгоден за България. Исмаил Ертуг е автор на най-неизгодните за страната ни поправки, а Дели е председател на комисията.

 

 

ДЖАМБАЗКИ КАТО КАНДИДАТ-КМЕТ: КОГАТО ИМАТЕ ПИЯН, НАДРУСАН ВОДАЧ ЗАД ВОЛАНА, ЩЕ ИМАТЕ И ЖЕРТВИ НА ПЪТЯ (ВИДЕО)

 

 

Намекът, според Ламбер, е бил, че корените и на двамата не са от европейски държави и казва, че: „подобна квалификация е недопустима. Всички сме европейски депутати. Произходът ни е различен, така че не може да става дума за заклеймяване на колеги заради произхода им“.

 

 

Председателят на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Ираче Гарсия определи изказването на Джамбазки като „напълно неприемливо“. Тя заяви, че в Европейския парламент има норми, които трябва да се спазват и че "не може да се допуснат расистки изказвания"  като поиска председателя Давид Сасоли да предприеме необходимите мерки. Давид-Мария Сасоли обеща да вземе предвид случая. 

 

 

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции