<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39390" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

Еврокомисарят по храните изказа голямо разочарование от действията на българските власти за чумата по свинете (видео)

25 Юли 2019
0 8439

Има опасност България да загуби цялото си свиневъдство, предупреди и в интервю за БНР еврокомисарят по здравеопазването и безопасността на храните Витянис Андрюкайтис.

 

 

СЛУЖИТЕЛИ НА БАБХ КОНФИСКУВАХА АГНЕ, ВМЕСТО ПРАСЕ, НЕ РАЗПОЗНАЛИ ЖИВОТНОТО

 

 

""

 

 

Той изказа голямо разочарование от българските власти за действията им във връзка с африканската чума по свинете. 

 

 

МОЖЕ ЛИ УМЪРТВЯВАНЕТО НА ХИЛЯДИ ПРАСЕТА, ЗАСЕГНАТИ ОТ ЧУМАТА, ДА ДОВЕДЕ ДО ЕКОЛОГИЧНА КАТАСТРОФА? (ВИДЕО)

 

 

Еврокомисар Андрюкайтис настоява властите да влизат във всяка къща, за да разясняват необходимите мерки, които стопаните трябва да предприемат във връзка с болестта: "Тези три думи – "във всяка къща", са много важни. И това да разговарят с всички и да обяснят какви мерки трябва да се предприемат, както и евентуалните последствия и резултати. Почти няма време и ако това не се направи, България е изправена пред огромната опасност да загуби цялото си свиневъдство".

 

 

 

""

 

 

Досега в страната регистрираните огнища на заразата са 19. Бедствено положение е обявено в областите Русе, Плевен и Разград.

 

 

"Много съм разочарован да чуя за този огромен взрив в една от най-големите ферми в България. 40 хиляди свине – това е наистина предизвикателна ситуация. Още веднъж информирах всички страни-членки, че трябва да останат изключително бдителни през лятото, защото точно тогава настъпва пикът на болестта. И точно такъв пик е брилянтен пример за това, че в България не е направено много, за да се избегне тази ситуация. Тъжно ми е да чуя тази новина. И докато очакваме официалните резултати от разследването, мога само да отбележа, че това се случи, защото някой е бил небрежен, не си е свършил работата както трябва и не е внимавал", каза още еврокомисарят.

 

 

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции