<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41379" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Европарламентът осъди руската намеса в изборите, БСП очаквано не посмя

11 Октомври 2019
0 303

Евродепутатите от БСП се въздържаха вчера при гласуването на резолюция на Европейския парламент в Брюксел за външната намеса в избори и дезинформацията в националните и европейските демократични процеси, пише Клуб Z.

 

От протокола става ясно, че четирима от общо петима представители на българските социалисти са се въздържали. Това са Петър Витанов, Иво Христов, Цветелина Пенкова и Елена Йончева.

 

Социалист номер 1 в Европа, Сергей Станишев, изобщо не е участвал в гласуването.

 

Двама наши депутати от Европейската народна партия (ЕНП) също не са участвали във вота. Това са Александър Йорданов (СДС) и Емил Радев (ГЕРБ). Останалите 10 български представители са подкрепили резолюцията.

 

Припомняме, че преди по-малко от месец БСП се оказа и единствената социалистическа партия, която не подкрепи приетата с голямо мнозинство резолюция на ЕП по повод 80 г. от Втората световна война.

 

БСП СА ОТ МАЛКОТО В ЕВРОПАРЛАМЕНТА, ОБЯВИЛИ СЕ ПРОТИВ РЕЗОЛЮЦИЯ ЗА ПАКТА „МОЛОТОВ – РИБЕНТРОП“

 

Иначе в приетата вчера резолюция се посочва, че външната намеса в изборите представлява сериозна заплаха за европейските демократични общества в полза на антиевропейски, десни екстремистки и популистки сили.

 

Евродепутатите настояват и за законодателство за предотвратяване на хибридните заплахи.

 

 

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции