<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=23447" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Европа отпуска на България 108 млн. евро за охрана на границата

16 Септември 2016
0 8356

България ще получи 108 млн. евро спешна финансова помощ за защита на границите и справяне с бежанския поток, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Става въпрос за финансовата помощ, която премиерът Бойко Борисов заяви преди дни, че ще поиска от Брюксел, пише "Дневник".

 

МВР ПРОВЕРЯВА ОБЩЕСТВЕНАТА ПОРЪЧКА, СПЕЧЕЛЕНА ОТ ТРАФИКАНТ НА БЕЖАНЦИ

 

"Нашата е цел е тази сума да достигне стойност от 160 млн. евро, каквото бе искането на премиера Бойко Борисов", уточни Юнкер. "В следващите няколко дни ще направим необходимото да подсигурим и тези 52 млн. евро, за да допълним сумата до 160 млн. евро. България няма да остане сама."

 

НАПРЕЖЕНИЕ В "ОВЧА КУПЕЛ" МЕЖДУ БЕЖАНЦИ И ЖИТЕЛИ НА КВАРТАЛА

 

В речта си за състоянието на съюза по-рано тази седмица Юнкер заяви, че до края на октомври още 200 европейски гранични служители и 50 транспортни средства трябва да бъдат изпратени у нас. По време на визитата на унгарския премиер Виктор Орбан в България тази седмица министър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че ще иска да получи незабавно от ЕС 160 милиона евро, които да се използват за охрана на границите от мигранти. Орбан го подкрепи с думите: "Ако можем да дадем 3 млрд. евро на Турция, които не са в Европейския съюз, тогава е невъзможно да не може да дадем 160 млн. евро на българите, които са в ЕС".

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции