<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41714" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Една трета от българите са застрашени от бедност или социално изключване

23 Октомври 2019
0 1092

Една трета от българите живеят в риск от бедност или социално изключване. България е на първо място по хора, които не могат да поддържат домовете си топли през зимата. Това е проблем за всеки трети българин (33.7%). Малко над 31% от българите пък не могат да си позволят да добавят към менюто си месо или риба. Почти 32% от анкетираните българи твърдят, че имат просрочени ипотека, наем, комунални сметки или друг тип финансови задължения.  

 

 

""

 

 

1 663 668 ДУШИ ЖИВЕЯТ ПОД ПРАГА НА БЕДНОСТТА В БЪЛГАРИЯ

 

Това показва анализ на европейската статистическа агенция Евростат за 2018 г. От него се вижда, че в общо 6 изследвани сектора страната заема две първи и две втори места.

 

 

""

 

 

ВСЕКИ ДЕСЕТИ РАБОТЕЩ В БЪЛГАРИЯ Е БЕДЕН

 

Въпреки че България е една от страните в ЕС с най-много автомобили на глава от населението, по данни на Евростат през 2018 г. 18.5% от българите не са можели да си позволят кола. Румъния е лидер с 27 на сто. На трето място в класацията е Унгария със 17.5%.

 

 

""

 

 

По другите два изследвани показателя – хора, които не могат да си позволят поне една седмица отпуска, и такива, които не могат да се справят с непредвидени разходи, България е в средата с почти еднакъв резултат със средния за ЕС.

 

 

Източник: Евростат

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции