<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=33280" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Еднорогът е съществувал, промените в климата го унищожава?

28 Ноември 2018
0 1611

Еднорозите са точно като хората – по-грозни от предполагаемите в миналото обитатели на земята, които макар и огромни, са безсилни под смачкващите сили на изменението на климата.

 

Всъщност, според изследване, публикувано в списанието Nature Ecology & Evolution , първобитните хора са съжителствали със сибирските еднорози. Те нямат никаква прилика елегантното оцветено в краските на дъга конче, които си представяхме. Докато учените са знаели за съществуването на тези еднорози в последните десетилетия, но в миналото са вярвали, че зверовете са изчезнали преди около 200 000 години. След като анализираха ДНК-то на еднорог, учените осъзнаха, че животните обитвали Източна Европа и Централна Азия до поне 39 000 години. Това разкритие показва, че са съществували заедно с първобитните.

 

""

 

Новите открития също така хвърлят светлина върху причината за преждевременното изчезване на носорога -промените в климата. Според проучването сибирският еднорог не е могъл да издържи началото на ледената епоха в Евразия, която замразява голяма част от земята.

 

Сибирският еднорог е изчезнал вид бозайник, който е приличал повече на носорог, отколкото на еднорога от легендите.

 

 

Източник: thecut.com

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции