<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38913" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вяра Пантале...

Емил Кошлуков премахна телевизията на "Атака" от биографията си (видео)

08 Юли 2019
0 3984

В биографията на новия генерален директор на БНТ Емил Кошлуков липсва партийната телевизия на "Атака", пише Медиапул.

 

БЕЗ ИЗНЕНАДИ: ЕМИЛ КОШЛУКОВ Е НОВИЯТ ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА БНТ (ВИДЕО)

 

 

В предишния конкурс за шеф на БНТ през 2017 г. Кошлуков декларира тази информация, вероятно за да отговаря на изискването за наймалко пет години трудов стаж на ръководна длъжност в телевизия. Обстоятелството, че една година е бил на ръководен пост в партийната телевизия АЛФА, не попречи на Съвета за електронни медии (СЕМ) да го допусне до финалната права на конкурса, но все пак за генерален директор бе избран Константин Каменаров, който малко по-късно покани Кошлуков за програмен директор на БНТ 1.

 

През април 2019 г. Каменаров бе отстранен от поста заради присъда за шофиране в нетрезво състояние и СЕМ назначи Кошлуков за временен шеф на БНТ.

 

Миналия петък той бе избран на поста благодарение на тримата представители на ГЕРБ в медийния регулатор.

 

ЕМИЛ КОШЛУКОВ: ПИТАЙТЕ ДРУГИ ЗА БНТ, АЗ НЕ СЪМ БИЛ В УПРАВЛЕНИЕТО

 

Ето и пълният текст на биографията на Кошлуков, публикувана в сайта на БНТ:

 

Емил Кошлуков е роден през 1965 г. в гр. Пазарджик. Завършва средното си образование в Английската гимназия в гр. Пловдив. Докато отбива военната си служба, той е осъден за антидържавна пропаганда на 6 години лишаване от свобода и изтърпява присъда като политически затворник в Старозагорския затвор.

 

През 1989 г. излиза от затвора и започва отново активна дейност срещу комунистическия режим. Става председател на Федерацията на независимите студентски дружества (ФНСД). Учредител е на Съюза на демократичните сили (СДС) – първата политическа сила, опозиция на Българската комунистическа партия.

 

През 1991 г. Емил Кошлуков печели стипендия от фондация „Отворено общество“, след което завършва висшето си образование в Калифорнийския университет (Санта Барбара), специалност „Политически науки“.

 

В края на 90-те години на миналия век Кошлуков създава една от първите неправителствени организации, печелеща проекти с наши и чужди донори в сферата на гражданския контрол и мониторинга върху изпълнителната и законодателната власт.

 

През 2001 г. Емил Кошлуков ръководи предизборния щаб на Негово Величество Симеон Втори, който през лятото на същата година е избран за министър-председател на Р България.

 

В периода 2001-2005 г. Кошлуков е депутат в 39-ото Народно събрание и председател на политическа партия "Новото време". През 2005-2009 г. е водещ и продуцент на предаването "Таралеж" в телевизия "Евроком".

 

През 2010-2014 г. Емил Кошлуков създава и управлява продуцентската компания "Ноу Фрейм Медиа". За това време "Ноу Фрейм" заема първо място по брой създадени продукции за българския тв пазар, като фирмата работи едновременно с четирите големи национални телевизии – БНТ, БТВ, Нова ТВ, ТВ7.

 

"Ноу Фрейм“ продуцира предавания и формати във всички телевизионни жанрове – публицистика, спорт, политейнмънт, социална тематика, лайфстайл, реалити шоу.

 

От 2010 г. до 2014 г. Кошлуков е автор и водещ на "Факторът" ("Уикенд с…) по ТВ7. Това е първото публицистично предаване в сутрешния пояс на ефира през уикенда. От 2015 г. до 2017 г. Емил Кошлуков работи като водещ в Канал 3 и консултант по различни медийни проекти.

 

От декември 2017 г. до април 2019 г. той е програмен директор на БНТ 1 – основният канал на българската обществена телевизия. От януари 2018 г. е водещ на публицистичното предаване „Още от деня“ по БНТ 1.

 

Носител е на голямата награда от конкурса за телевизионна журналистика "Св. Влас".

 

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции