<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77440" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изследване в ...

Ето как работят фургоните за диагностика на Covid-19 пред големите болници

06 Ноември 2020
0 698

По нареждане на здравния министър до днес пред всички големи болници в страната трябваше да се появят мобилни приемни, в които да се преглеждат само хора, които имат съмнения, че са заразени с коронавирус. Целта е те да не се смесват с другите пациенти. Изискването важи за университетските болници и тези с над 50% държавно участие.

В мобилните пунктове лекари ще преглеждат хората, а при съмнения за коронавирус ще се прави безплатен антигенен тестове. Ако резултатът от него е положителен, пациентът ще се насочва към личния лекар за издаване на направление за PCR тест.

Ето как работят фургоните за диагностика на Covid-19 пред големите болници

Извънредно от здравния министър: Фургони за бързи тестове пред всяка държавна болница от петък (видео)

“Всеки български гражданин, който счете себе си за спешен или пък счете себе си, че има нужда да бъде консултиран или да му бъде извършено изследване. Няма да има по никакъв начин лимитиране на хората, които имат нужда да бъдат пред тези пунктове”, коментира преди дни идеята министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Ето как работят фургоните за диагностика на Covid-19 пред големите болници

В 11 часа пред контейнера, изпълняващ ролята на мобилен пункт пред “Пирогов”, има десетина души. Те са служители на Министерство на икономиката. Оказва се, че през деня мобилният пункт работи основно с групи от предприятия, държавни ведомства и т.н. Ви.

Пред Военномедицинска академия мобилен пункт за консултации не се вижда. От ПР отдела на болницата разбирам, че няма нужда от такъв. 

От вчера мобилен пункт за преглед има и пред “Александровска болница”. Около 12 часа пред него няма никого, като докторът и сестрата видимо скучаят.

Мобилен пункт за преглед има и пред Пета градска болница в София. Според думите на директора налечебното заведение той ще работи денонощно.

Източник: Дневник

Снимки: БулФото

Видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции