<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29026" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Жената на доктора от Пловдив: Всеки има право да защитава семейството си

05 Март 2018
0 8623

Не мога да коментирам за станалото през онази нощ. Ние сме спяли с децата, обяви Жулиета Димитрова, съпруга на д-р Иван Димитров.

 

ДЕСЕТКИ ПОИСКАХА СВОБОДА ЗА ЛЕКАРЯ, УБИЛ КРАДЕЦ В ПЛОВДИВ

 

Рентгенологът д-р Иван Димитров бе задържан за 72 часа, след като на 2 март край сградата на Областната администрация в Пловдив бе открито тялото на Жоро Джевизов – крадец, рецидивист, известен с прякора си Плъха, който се е опитал да обере дома на лекаря. По непотвърдена информация, Плъха нахлува в къщата с още един човек и наръгва с нож д-р Димитров, който впоследствие успява да го простреля с оръжие, за което се смята, че е било на втория обирджия. Интересното в случая е, че д-р Димитров е в ареста, но вторият крадец все още не е задържан, пише novini.bg.
 

"Съпругът ми нищо не ми е казал. Нищо не знам. Аз го потърсих по-късно, но той не ми вдигна. Видях полицаите тук и те ми казаха, че той е задържан за разпит. Преди това аз не знаех нищо. За трети път обират дома ни, но задържани няма. Пак нищо не съм разбрала и чула, когато са се случили тези опити. Децата ни са на 6 годинки е голямата, която утре има рожден ден и се надявам подаръкът да е баща й. Малката е на 2,5 годинки. Те не знаят нищо", разплака се жената

 

"Не знам мъжът ми да има оръжие. Жоро Плъха не съм го виждала и не го познавам. Не познавам закона в детайли, но според мен съпругът ми се е защитавал. Всеки трябва да има право да защити семейството си. Радвам се, че хората го подкрепят. Съпругът ми никога не е отказал помощ на някого. Надявам се утре да се прибере вкъщи, да види децата си, да подари подарък на голямата ни дъщеря", отново се разплака жената.

 

По-късно в Пловдив се очаква отново да има протест в защита на д-р Димитров и искане за неговото освобождаване от ареста, както и за промени в законодателството, които да урегулират правото на самозащита.

 

72-часовото задържане е мярка за неотклонение, която се налага, когато обвиняемият има опасност да се укрие или да извърши ново престъпление. Такъв риск в случая с д-р Иван Димитров няма. Това заяви пред "24 часа" неговият защитник адв. Георги Кутрянски, който е един от известните прависти в Пловдив. Той защитаваше и охранителя Георги Енев-Жоро Милионера, задигнал над 1,5 млн. лева от инкасо автомобил. "Предполагам, че поркуратурата е взела тази мярка спрямо д-р Димитров, за да види дали неговите обяснения се потвърждават от другите доказателства", посочи адвокат Кутрянски. Той очаква утре до 17,30 часа, когато изтича 72-часовата мярка на клиента му, лекарят да бъде освободен.

 

Възможните варианти са "подписка", "парична гаранция", а би могло и да не бъде определяна мярка, каквито случаи има. Според адвокат Кутрянски в случая има неизбежна отбрана. По думите му в момента д-р Иван Димитров е в ареста. "Предполагам, че той знае колко много хора са се вдигнали в негова защита" добави защитникът.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции