<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=34113" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Като по чудо ...

Жертвите на срутването в руския град Магнитогорск вече са 16

02 Януари 2019
0 1048

Броят на загиналите при срутването на част от жилищен блок в руския град Магнитогорск достигна 16, след като под развалините бяха открити още три тела, предаде ТАСС, като се позовава на пресслужбата на руското министерство на извънредните ситуации.

 

 

По-рано в сряда беше съобщено за 13 жертви, включително едно дете. Над 20 души все още са в неизвестност след експлозията на битов газ в сградата на 31 декември.

 

 

Експертите на руския Следствен комитет не откриха следи от експлозиви или техни компоненти в развалините на жилищната сграда в Магнитогорск, частично рухнала на 31 декември, съобщи говорителката на федералното следствие Светлана Петренко, цитирана от "Ведомости". Тя уточни, че ведомството е решило да публикува предварителни данни от разследването по повод "информации, които се появяват в медиите".

 

Основната версия на следствието е, че е избухнал битов газ. Петренко изтъкна, че следователите и криминалистите продължават денонощно да работят по всички възможни версии. По-рано тя уточни, че на местопроизшествието в Магнитогорск действат екипи, включващи над 100 професионалисти от Москва и от областния център Челябинск.

 

 

Преди ден като по чудо бе спасено 11-месечното момченце, след близо 36-часов престой под отломките на срутената сграда. Детето вече е в Москва за лечение. То страда от измръзване, тъй като температурите в Магнитогорск са под нулата. Руското министерство на здравеопазването изпрати специално самолет, за да може бебето да бъде транспортирано до столицата.

 

По случая е образувано наказателно дело. Губернаторът Борис Дубровски обяви за днес траур в цялата Челябинска област, отбелязва "Ведомости".

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции