<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56440" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Въоръжен пол...

Журналистите от БНТ подкрепиха колегите си от bTV срещу Валери Симеонов

11 Февруари 2020
0 5247

Журналистите от дирекция “Информация” на БНТ и сутрешния блок излязоха с позиция по повод участието при тях на бившия вицепремиер Валери Симеонов. В ефира на националната телевизия той нарече журналистите от bTV Атнон Хекимян и Венелин Петков корумпирани и заяви, че би им пратил прокуратурата да ги разпитва. Изявата му може да си припомните във видеото горе или в следващия линк:

 

Валери Симеонов обвини в корупция… Антон Хекимян и Венелин Петков (видео)

 

От bTV вече излязоха с позиция, от която става ясно, че двамата вероятно ще заведат дело срещу Симеонов. Колегите им от БНТ пък заявяват, че ефирът на обществената медия не може да се ползва за обвинения, груби и недоказани нападки. Пълният текст на ползицията им:

 

“По повод участието на зам.-председателя на НС Валери Симеонов в Сутрешния блок на БНТ, журналистите от Дирекция “Информация” на БНТ категорично осъждат използването на ефира на обществената медия за отправяне на недоказани обвинения от Валери Симеонов срещу журналисти от bTV. Ефирът на обществената медия не може да се употребява за груби и недоказани нападки. Свободното слово и право на изразяване са основна ценност на демократичното общество и всяко посегателство срещу тях ще срещне съпротивата на журналистите от БНТ.”

 

 

Източник: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции