<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38564" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Забраниха електронните цигари в Сан Франциско

26 Юни 2019
0 972

Сан Франциско стана първият град в САЩ, който забранява продажбaтa на електронни цигари, пише CNN.

 

 

Нова наредба гласи, че "никой не трябва да продава или разпространява електронна цигара", освен ако този продукт не е претърпял предварителна проверка и одобрение от Американската администрация по храните и лекарствата. Към днешна дата нито една компания за продажба на такива цигари няма такова разрешително от здравните служби.

 

 

ГЕРБ ИСКА ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО ДА ОПРЕДЕЛИ КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ ПУШАТ БЕЗДИМНИ ЦИГАРИ

 

 

 

Забраната включва както продажба в магазини, така и онлайн продажбите. Наредбата забранява още на лица под 21 години да пушат такъв вид цигари.  

 

 

БЪЛГАРИНЪТ ДАВА 17% ОТ ДНЕВНИЯ СИ ДОХОД ЗА КУТИЯ ЦИГАРИ

 

 

"Това е решителна стъпка за предотвратяване на пристрастяването на едно цяло поколение деца от Сан Франциско към никотина", заяви градският прокурор Денис Ерера.

 

 

""

 

 

 „Има толкова много неща, които не знаем за въздействието на тези продукти върху здравето, но знаем, че компаниите за електронни цигари насочват рекламите на своите продукти именно към децата, които лесно се пристрастяват“, заявиха от Службата по наркотични и други зависимости.  

 

 

Това поставя Сан Франциско, където се намира и водещият производител на електронни цигари Juul Labs, в центъра на напрегнат дебат. Градските власти са посочили популярността на цигарите сред младите хора като ключова причина за въвеждането на тези мерки. Критиците на наредбата обаче казват, че така може да се премахне „по-малко вредната алтернатива на тютюневите изделия сред възрастните пушачи“.

 

 

НА ВТОРО МЯСТО СМЕ В КЛАСАЦИЯТА НА "НАЙ-ПУШЕЩИТЕ" НАЦИИ

 

 

Говорителят на компанията Жул Тед Квонг смята, че пълната забрана ще ощети възрастните пушачи, които вече успешно са преминали към този вид нови електронни цигари. Според тях забраната само ще отвори каналите за черен пазар на електронни цигари.  

 

 

Източник: CNN

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции