<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=22265" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Забраниха къпането на един от плажовете във Варна заради опасни бактерии

13 Юни 2016
0 4968

Къпането в морето на Офицерски плаж във Варна е забранено само дни след началото на активния туристически сезон. За това съобщиха от Регионалната здравна инспекция в града. Забраната е наложена заради многократно завишени количества на чревни ентерококи и ешерихия коли в морската вода, е уточнила д-р Дочка Михайлова, директор на Районната здравна инспекция във Варна, цитирана от сайта "Морето.net".

 

Според нея завишените нива на опасни бактерии в морската вода носи висок риск за здравето на къпещите се в района на плажа.

 

Той се намира в непосредствена близост до мястото, където в морето се зауства т.нар. Шокъров канал – най-голямото отводнително дере във Варна. Липсата на контрол върху изливането на канализационни води в него отдавна създава проблеми.

 

Пробите от морето, станали причина за налагането на забраната, са били взети в дните 6 – 8 юни, уточняват от здравната инспекция във Варна. На останалите градски плажове – Рибарски, Северен, Централен и Южен, не били установени завишени нива на микробиологичните показатели.

 

Източник: Dnevnik.bg 

 

Вижте още:

 

ТЕЧАЩ АВТОБУС ПРЕВОЗВА ПЪТНИЦИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции