<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56147" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нанси Пелоси ...

Забраняват на руските свещеници да благославят ядрени оръжия (видео и снимки)

05 Февруари 2020
0 588

Руските свещеници ще трябва да се въздържат от практиката да благославят ядрени оръжия и други средства за унищожение, които могат да доведат до сериозни последици и да причинят смъртта на безброй хора. Това гласят нови инструкции, които се обсъждат от Руската православна църква (РПЦ) и вероятно ще влязат в сила, предава “Ройтерс”.

 

 

Руските духовници често се появяват в медийното пространство с менче под ръка, ръсейки светена вода по ярени подводници, балистични и космически ракети и друга военна техника, като ритуал по благославяне на армията.

 

 

Забраняват на руските свещеници да благославят ядрени оръжия (видео и снимки)

Снимка: themoscowtimes.com (Alexei Pavlishak / TASS)

 

 

Тази формалност обаче, ще трябва да спре, в случай че църквата действително одобри проектодокумент, съставен от комисия на РПЦ.

 

 

 

“Благославянето на военна техника не се отразява като традиция от Православната църква и не съответства на процеса по самия ритуал”, се казва в документа, публикуван на сайта на Московската патриаршия.

 

 

 

Освещаването на оръжия, които могат да доведат до безпрецедентна загуба на човешки живот, трябва да бъде изключено от пасторската практика, се твърди още в текста.

 

 

 

Предложението ще се обсъжда в периода до 1-ви юни.

 

 

От gospodari.com пореди време ви показахме и друга подобна практика на руското православно духовенство. Отново с тамян и светена вода, само че този път от борда на самолет, божиите служители извършиха ритуал по избавяне на местните жители от пиянството. Не знаем дали са постигнали положителен ефект върху трезвеността на населението, но със сигурност станаха за смях на световните медии. Видеото от този станал вайръл ритуал можете да си припомните по-горе, а повече подробности за случая – в следващия линк: 

 

РУСКИ СВЕЩЕНИЦИ РЪСИХА СВЕТЕНА ВОДА ОТ САМОЛЕТ СРЕЩУ ПИЯНСТВО (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

Източник: “Ройтерс”

Снимка: REUTERS/Eduard Korniyenko

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции