<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32195" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Задържаният заради убийството на Виктория ще бъде пуснат, но има заподозрян

09 Октомври 2018
0 693

Румънският скитник от украински произход, който беше задържан във връзка с убийството на русенската журналистка Виктория Маринова, ще бъде освободен, тъй като е установено, че няма връзка с него. Това съобщи директорът на местната полиция старши комисар Тодор Атанасов пред журналисти тази вечер. Взетите ДНК проби от чужденеца не съвпадат с тези, открити на местопрестъплението. 

 

Полицейският началник обяви това след няколкочасово съвещание в Русе, в което участваха вътрешният министър Младен Маринов, шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова и други прокурори.

 

"За момента нямаме факти и обстоятелства, които да съобщим. При получаване на нова информация ще бъдете уведомени официално", каза още комисар Атанасов. 

 

Полицията обаче разполага с нови свидетелски показания за убийството, дадени 5 дни след него. По тях се работи много активно и това дава шансове извършителят да бъде заловен скоро, съобщи "24 часа". По неофициална информация на Нова телевизия новият заподозрян е успял да напусне България и да избяга в чужбина.

 

Според тези показания бруталното изнасилване и убийство на Маринова, която беше и административен директор на телевизия ТVN, е продължило около час. Тя е била убита между 12,30 и 13,30 часа в събота.

Според експерти убиецът се е гаврил с нея два пъти. Лицето на жената е обезобразено от триенето на главата в земята, показало съдебномедицинското изследване.

По-рано от полицията пък разкриха гореща телефонна линия, на която всички граждани, които знаят нещо за жестокото убийство, могат да подават сигнали – 0889562407.

Бягане по маршрута, по който Виктория Маринова е тичала преди да бъде убита, организираха днес в Русе. Доброволци от града се събраха на алеята край Дунав. Маратонът обаче не беше изпълнен по целия маршрут, тъй като полицията отново отцепи района, където беше открито тялото на 30-годишната жена, майка на 7-годишно момиченце. 

По-рано днес от организацията за защита свободата на словото PEN America разпространиха изявление с настояване за незабавно и независимо разследване на престъплението. "Ако се намерят доказателства, че убийството е свързано с работата й на разследващ журналист, това ще превърне Маринова в третия журналист от Европа, убит в стремежа си да хвърли светлина върху корупцията", се казва в изявлението, публикувано на сайта на организацията.

 

Източник: Дир.бг

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции