<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39505" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Може да бъде ...

Задържаха на Летище София шефа на "ТАД Груп", нарочен за подбудител на хакерската атака

30 Юли 2019
0 2685

Собственикът на фирмата за киберсигурност "ТАД Груп" Иван Тодоров , посочен за подбудител на хакерската атака срещу системата на НАП, е задържан тази сутрин на летище София, съобщава БНР.

 

 

""

 

 

Той е със задочно обвинение за кибертероризъм заедно с 20-годишния Кристиян Бойков и търговския директор на фирмата – Георги Янков.

 

 

 

СОБСТВЕНИКЪТ НА ФИРМАТА, НАРОЧЕНА ЗА ХАКЕРСКАТА АТАКА: АЗ СЪМ УЧРЕДИТЕЛ НА ГЕРБ (ВИДЕО)

 

 

В разгара на хакерския скандал Иван Тодоров замина за ИТ семинар Канада. Според самия него – на отдавна планирано посещение. От прокуратурата го обявиха за издирване и издадоха европейска заповед за арест.

 

 

 

""

 

 

Тодоров беше заявил, че след като се завърне, доброволно ще съдейства при разследването на случая. Адвокатите му са категорични, че той не се е укривал от правосъдието.

 

 

Преди дни Тодоров заяви, че когато се прибере в България ще отиде при разследващите и "ще види в какво го обвиняват". "Да им обясня, да им съдействам с каквото мога", каза тогава Тодоров.

 

 

""

 

От Специализираната прокуратура не съобщават подробности дали Иван Тодоров, за когото беше издадена европейска заповед за арест, ще остане за 72 часа под стража. Останалите двама разследвани по аферата са на свобода срещу парични гаранции от по 20 хиляди лева.

 

 

 

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции