<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38644" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж нападна с...

Задържаха IT специалиста, който проби системата на детските градини в Стара Загора (видео и снимки)

28 Юни 2019
0 6047

Компютърният специалист Петко Петков, който направи импровизирана демонстрация и публикува видео в социалните мрежи как със създадена от него програма стига до личните данни на 235 000 старозагорци, е задържан за срок до 24 часа, съобщава Дарик.

 

 

IT СПЕЦИАЛИСТ ПРОБИ СИСТЕМАТА ЗА ДЕТСКИ ГРАДИНИ В СТАРА ЗАГОРА

 

 

Петков е задържан вчера следобед.
 

 

""

 

На този етап се работи приоритетно, за да се съберат достатъчно доказателства и да се тръгне към обвинение, коментира окръжният прокурор Дичо Атанасов. Тепърва ще се разпитват още свидетели, ще се назначат компютърни експертизи.Законодателят е предвидил по основния текст до две години лишаване от свобода, а при квалифицирания текст – от една до три години. 

 

 

 

Към момента на деянието Петков не е осъждан и тогава законът предвижда глоба от 1000 до 5000 лева.

 

 

Припомняме, че на 26 юни бе спрян временно достъпът до електронната система за подаване на документи за прием в детските и учебните заведения в Стара Загора. Причината бе появилата се информация в интернет пространството за пробив в платформата.

 

Фирмата-разработчик „Информационно обслужване“ АД извършва в момента проверка по сигурността. Системата е инсталирана на сървър на Община Стара Загора и е защитена от неоторизиран достъп. 

 

 

Източник: Дарик

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции