<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38520" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Законно е, ако е допустимо: Никой няма да бута барбекюто на антикорупционния шеф

24 Юни 2019
0 3263

Няма да бъдат съборени постройките върху терасата на антикорупционния шеф Пламен Георгиев. Актът за събарянето им е отменен от Столичната община, съобщи бТВ.

 

Строителният контрол на район "Слатина" установи, че барбекюто върху покрива на Георгиев е незаконно, но актът им е обезсилен. През април "Контрол по строителството" на столичния район „Слатина” установи, че има проблем с терасата с барбекю на Пламен Георгиев и издаде акт за събаряне.

 

НА "ОБЩАТА" ТЕРАСА НА ШЕФА НА КПКОНПИ ИМА САУНА ЗА ШЕСТ ЧОВЕКА

 

"Строежът е извършен без издадени строителни книжа. Покривната му конструкция е изградена над определената с кота "било" по виза максимална височина", заявиха тогава от районната община.

 

Пламен Георгиев обжалва акта. На 12 юни директорът на строителния контрол на голямата община Влади Калинов я обезсилва със своя заповед.

 

""

Пламен Георгиев

 

"Факт е, че въвеждането на сградата в експлоатация се е случило, след като това нещо е било извършено и построено отгоре. Нищо след това не се е случило”, обясни арх. Влади Калинов, директор на "Общински строителен контрол".

 

ТЕРАСАТА НА ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ НЕ БИЛА ЧАСТ ОТ ИПОТЕКАТА МУ

 

На въпрос има ли постройката строителни книжа, той заяви:

 

"За нея има строителни книжа, които показват една колониада, за самия покрив не сме намерили такава".

 

Как е възможно хем да липсват строителни книжа, хем всичко на покрива на Георгиев да е законно?

 

"Възможно е, когато е допустимо", заяви арх. Калинов.

 

ПИСМО ОТ БАНКАТА: КАК ПИБ ПОТВЪРДИ СЪМНЕНИЯТА ЗА ТЕРАСАТА НА ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ

 

Скандалът с терасата върху покрива на жилището на шефа на антикорупционната комисия започна с твърдение на организацията "Антикорупционен фонд", че Георгиев е пропуснал да декларира 186 квадратни метра от своя апартамент. Пламен Георгиев опроверга твърдението. Започна обаче проверка за законността на навеса.

 

ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ ИЗЛЕЗЕ В ОТПУСК СЛЕД НАТИСК ОТ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И ПРЕМИЕРА

 

В разгара на скандала Пламен Георгиев заяви, че казусът с терасата е атака срещу него от олигарси, които комисията разследва.

 

Премиерът Бойко Борисов препоръча на Георгиев да излезе в отпуска, докато се направи проверки от НАП и прокуратурата. Те все още не са приключили.

 

Източник: бТВ

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции