<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46958" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Замръзнали игуани падат от дърветата заради необичаен студ във Флорида (снимки)

23 Януари 2020
0 301

Властите във Флорида предупредиха жителите да внимават за странно явление по време на необичайно студеното време – игуани, падащи от дърветата, пише telegraph.co.uk.

 

 

Игуаните са често срещана гледка във Флорида. Те често са обвинявани за увреждане на популациите от пеперуди и охлюви. Но гущерите могат да бъдат силно засегнати от неочаквано студеното време във Флорида, което може да парализира хладнокръвните животни.

 

ПРИЗОВАХА ЖИТЕЛИТЕ НА ФЛОРИДА ДА УБИВАТ ИГУАНИ "КОГАТО Е ВЪЗМОЖНО" (ВИДЕО)

 

"Това не е нещо, което обикновено прогнозираме", написаха в Туитър от Националната метеорологична служба в Маями, "но не се изненадвайте, ако тази вечер видите, че игуани падат от дърветата."

 

 

""

 

 

Този спад на температурата – между -1С и 4С – е рядкост за обикновено топлата Флорида, където дори през зимата температурите рядко падат под около 18С (65F).

 

От службата уточниха, че макар и замръзналите същества да изглеждат мъртви, всъщност не са.

 

 

""

 

 

Миналия януари спад на температурите във Флорида доведе до редица замръзнали игуани. Жителите споделяха снимки в социалните медии, а някои хора дори прибираха животните у дома, за да им помогнат да се размразят. Това е нещо, което властите не насърчават, тъй като е известно, че игуаните нападат хората.

 

Влечугите не са родом от Флорида и са били доведени в щата от пътешественици от Централна и Южна Америка през 60-те години.

 

 

Източник: telegraph.co.uk

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции