<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71853" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отровата, коя...

Зам-главният лекар на болницата в Омск: няма отрова в организма на Навални (видео)

21 Август 2020
0 1619

Заместник-главният лекар на болницата в Омск Анатолий Калиниченко заяви, че не са установили наличие на отровни вещества в организма на Алексей Навални.

Той съобщи, че вече е установена точната диагноза за състоянието на Навални, но подчерта, че няма да я огласява пред медиите. За диагнозата са уведомени съпругата и братът на пациента, заяви още Калиниченко.

Зам-главният лекар на болницата в Омск: няма отрова в организма на Навални (видео)
Навални на летището преди да излети със самолета за Москва. Снимка: Instagram

Припомняме, че вчера критик номер едно на партията “Единна Русия” на президента Владимир Путин и борец против корупцията Алексей Навални бе приет в реанимацията на болницата в сибирския град Омск. Той изпадна в кома и състоянието му бе определено като тежко със съмнения за токсично отравяне.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш заяви в Twitter:

“Тоест преди час ни казаха за смъртоносна отрова, опасна за другите, а сега – че не са открити токсини. Какво става с тях?”

В Алексей Навални има отрова, която е опасна и за околните

Юлия Навални, съпругата на Алексей, каза, че само допреди 2 часа е имало “зелена светлина” за транспортирането на опозиционера, но после лекарите са си променили решението. Според нея, в момента те се опитват да пречистят всички следи от отровата в организма му.  

Ярмиш публикува снимки от болницата с коментар, че според тамошните лекари “няма нужда Алексей да бъде лекуван в клиниката “Charite” в Берлин, тъй като тук условията не са по-лоши от онези там. Ето как изглежда тоалетната в приемното отделение на болницата в Омск: 

Зам-главният лекар на болницата в Омск: няма отрова в организма на Навални (видео)
Зам-главният лекар на болницата в Омск: няма отрова в организма на Навални (видео)

Главният лекар на болницата в Омск Александър Мураховский заяви по-късно, че тежкото влошаване на здравословното състояние на Алексей Навални е причинено от “нарушение на обмена на вещества”.

Коментари, последвали изявлението, отбелязват, че това е “състояние, а не диагноза” и е характерно за огромен брой заболявания.

С това лекарите, лекуващи 44-годишния Навални продължават да не дават ясен отговор какво е довело пациента им до изпадане в кома.

Видео и снимки: Twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции