<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30449" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Записи по делото „Иванчева“ изчезнали мистериозно

07 Юни 2018
0 7422

 

Част от секретните записи на разговори по делото срещу кметицата на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова са изчезнали. Това заявиха двете, които заедно с бившия кмет на квартала Петко Дюлгеров са обвиняеми за подкуп, преди днешното заседание по делото в специализирания апелативен съд, на което магистратите се очаква да решат дали да ги отстранят от длъжност.

 

Става дума за записите на разговори, за които Иванчева и Петрова съобщиха преди дни, в които основният свидетел срещу тях – предприемачът Александър Ваклин, осигурил белязаните 70 000 евро за подкупа, казва на Дюлгеров, че ако кметицата не вземе парите, „ще я разходим на Витоша“.

 

Нещо повече, днес двете обвиняеми бяха доведени в съдебната зала с белезници, така че не можеха, както при предишното заседание, да показват пред медиите преписи от СРС-та по делото им.

 

"Чели сме ги и сме ги преписвали. Затова с г-жа Иванчева започнахме да правим абсолютно преписване, цялостно, за да го имаме в нашите тетрадки преписано… Сега са подменени. Текстът е подобен, но подмяната е – репликите, които уличават г-н Ваклин, са изтрити", заяви Петрова, цитирана от Медиапул.

 

Срещу думите на Ваклин в разпечатките от специалните разузнавателни средства по делото вече пише основно „не се чува“, посочи зам.-кметицата. Според нея целта е „той (Ваклин) да бъде оневинен" и задочните заплахи по адрес на Иванчева да бъдат прехвърлени към обвиняемия като посредник за подкупа Дюлгеров.

 

"Прочетох, че (Ваклин) не иска да плаща за детски площадки – по-евтино е да си купи нов кмет на следващите избори. Да, преписах го накрая – че няма смисъл от детски площадки, по-добре да плати кампанията на новия кмет. Това е по-изгодно, тъй като тя (Иванчева) пречи, може и да не разбира, но пречи на много интереси и бърка в джоба на много интереси", каза още Биляна Петрова.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции