<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=24280" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Записи разкриват защо се е разбил самолетът на Чапекоензе

04 Декември 2016
0 34874

Причината за трагичната самолетна катастрофа е вече ясна: самолетът е останал без гориво, докладва BBC. Това е станало ясно след като изтекъл запис разкри последните думи на пилота, който е транспортирал бразилския отбор, Чапекоензе, от Бразилия към Колумбия.

 

Съдържанието на касетата било туитнато и преведено от BBC и цитирало пилота, който казал: “Нямаме никакво електричество и сме без гориво!“. Самолетът на бразлиския отбор се разби на 28 Ноември и взе 71 жертви, от които футболисти, персонал, журналисти и кабинен екипаж. Оцелелите са само 6.

 

Липсата на гориво е била потвърдена и от Колумбийските Авиационни власти. BBC цитира авиационният главнокомандващ Алфредо Боканегра:

 

„Инспектирахме всички останки и части от самолета и ясно можем да заявим, че самолетът наистина не е имал гориво в момента на катастрофата.“

 

Потвърждението повдига въпроса как изобщо самолетът е останал без гориво, а отговорът изглежда сложен. Първо, полетът на Чапекоензе имал сериозно забавяне. Второ, заради това забавяне, самолетът не е можел да презареди на границата между Боливия и Бразилия, защото летището не работи през нощта. Последно и най-важно, изглежда че пилотът се запътил право към Меделин вместо да презареди на друго летище – това в Богота.

 

Според BBC, представител на Lamia, които са напътствали самолета превозвал Чапекоензе е казал на Боливийския вестник „Pagina Siente“, че пилотът е взел това решение и е мислел, че горивото ще стигне. За жалост, както фактите показват, горивото не стигнало и това довело до голямата трагедия.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции