<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39695" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Иван Гешев по...

Заплашвали уволнената медицинска сестра "да си затваря голямата уста" (видео)

06 Август 2019
0 1590

"Бях уволнена от работа, защото предизвиках множество проверки в болницата, в която работех. В лечебното заведение имаше много нередности. Явно съм неудобна за началниците си". Това заяви пред bTV уволнената медицинска Мая Илиева, която беше едно от водещите лица на протестите на сестрите.

 

 

ОТ "ТОКУДА" УВОЛНИХА ДИСЦИПЛИНАРНО ОРГАНИЗАТОРА НА ПРОТЕСТИТЕ НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ

 

 

 

""

 

 

Илиева допълни, че явно е станала неудобна с проверките и обществената си позиция и затова е последвало освобождаването ѝ от работа.
 

 

МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ НА ПРОТЕСТ: УМИРАМЕ ОТ РАБОТА!

 

 

Тя уточни, че в здравното заведение е влизала и икономическа полиция. „Аз съм викнала най-различни институции, които да проверяват нередности, които се случват там – Инспекция по труда, сигнал до НАП, наложи се и да влезе икономическа полиция”, заяви Илиева.

 

 

""

 

 

Тя е председател на синдикалната организация в болницата. Тя има закрила при уволнение. Работодателят ѝ е поискал разрешението на синдиката. И го е получил.
 

 

По думите на медицинската сестра вицепрезидентът на КНСБ  й е звънял със заплаха по повод организираните протести в социалалните мережи.
 

 

Д-р Иван Кокалов ѝ се обадил с думите "да си затварям голямата уста защото ще се погрижи да не работя повече в Токуда". По-късно на среща с премиера Борисов той дори казва че не я познава и не знае коя е, допълва тя. Самият д-р Кокалов отрече да е изричал подобни думи. Освен това се закани да я съди за клевета и затова, че уронва името му.

 

 

Източник: bTV

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции