<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37631" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември

25 Май 2019
0 513

Окръжният съд в Пазарджик е запорирал сметките на кмета на Септември Марин Рачев. Причината е иск за отнемане на имущество за над 9 млн. лв., заведен от Антикорупционната комисия, съобщи БНР .

 

 

Запорирано е имущество на Рачев, съпругата му и свързани с тях фирми.

 

 

""

 

 

ИЗКОП НА ПРОКУРАТУРАТА ПРЕДИЗВИКА НИЗ ОТ СТРАННИ СЪБИТИЯ В СЕПТЕМВРИ

 

 

Решението на комисията е на база шест тома доказателствен материал, част от който е и прословутото тефтерче, което бе открито в спалнята на Рачев при обиска през февруари миналата година. В него са записани големи суми пари и инициали на хора. Тогава Специализираната прокуратура му повдигна обвинение за източване на общината като действащ кмет. 

 

 

Определението за запор на имотите и банковите сметки на Рачев и кръга около него не е окончателно, но обжалването му пред Пловдивския апелативен съд не спира изпълнението му.

 

 

""

 

 

Преди седмица Рачев получи условна присъда от 2 години и половина заради укрити данъци в големи размери за период преди да стане кмет на Септември. Той беше признат за виновен, че през 2006-2007 г. като търговец на горива чрез фирмата си "Марин Рачев-Менсъл" е укрил данъци за над 118 000 лева, като подавал неверни данъчни декларации.

 

Делото продължи две години на първа инстанция. Адвокатите на кмета твърдяха, че след като няма подпис на подсъдимия под данъчните му декларации, няма и престъпление, извършено от него. Подписите са поставяни от съпругата му.
 

 

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции