<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82918" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 2 милиона душ...

Започна имунизацията на учителите, в София над 5000 са пожелали да се ваксинират (видео)

02 Февруари 2021
0 487

„Над 5000 учители и помощници са пожелали да се ваксинират срещу Covid-19. Това са малко над 20%. Надявам се този процент да нараства с напредването на ваксинирането, както е в домовете за възрастни хора“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на брифинг за началото на имунизационната кампания сред училищния персонал, цитирана от bTV.

Ваксинацията на учителите е започнала в понеделник и вече са имунизирани 162 души. Общо в 15 болници и медицински центрове има кабинети за ваксиниране, като при необходимост ще се разкрият още такива в ДКЦ-тата, съобщи Фандъкова.

Правят електронен регистър на желаещите да се ваксинират (видео)

Създадена е организация, така че да не се стига до струпване на хора и в различните кабинети се ваксинира различен брой хора.

“До момента в София са получени близо 25 хиляди дози от ваксината на “Пфайзер”, а от тази на “Модерна” – 4800 дози”, съобщи директорът на СРЗИ д-р Данчо Пенчев. В момента в София се довършва и първата фаза на имунизацията, която обхваща фармацевти, стоматолози и болничен персонал.

Българската ваксина срещу Covid-19 е пред провал заради липса на финансиране

“Внимателно разпределяме ваксините, защото знаете, че те са с особен температурен режим и трябва много бързо да бъдат приложени в определен времеви период”, заяви Пенчев, който призова учителите да спазват стриктно графика за имунизация, за да не се стига до изгубване на дози.

Първите дози от препарата на “АстраЗенека” ще пристигнат в средата на месеца, каза директорът на СРЗИ.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции