<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38281" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Аржентина, Па...

Започна разединение и търговия за БСП, заяви Корнелия Нинова (видео)

17 Юни 2019
0 1093

Бизнесмени се опитват да превземат и купят БСП. Това заяви лидерът на партията Корнелия Нинова, която вчера се отказа да подава оставка, цитирана от Медиапул. Нинова обаче отказа да посочи имената им.

 

 

Лидерът на БСПобясни, че делегати са ѝ разказали лично случаи, в които те са били подложени на натиск, но тя е обещала да ги пази и затова е решила да не разкрива имена.

 

 

КОРНЕЛИЯ С ФИНТ В СТИЛ "РОНАЛДО": ОТКАЗА СЕ ДА ПОДАВА ОСТАВКА, ОСТАВА НАЧЕЛО НА БСП (ВИДЕО)

 

 

Такъв пример е, че делегат с кредит бил извикан в банката и получил инструкции какво да прави на конгреса.

 

 

”Моята грешка е, че не прецених правилно последствията от подадената оставка. Започна търговия за БСП, лобита и бизнесмени започнаха да търсят кандидати, започна разединение”, обясни Нинова.

.

 

Тя каза още, че е била повлияна и от призивите на партийни структури да остане. ”Нищо не се е променило в разбиранията ми за морал и достойнство в политиката – промени се ситуацията. Всичко ще преглътна, но няма да позволим да съсипят БСП. Достатъчно три седмици понесох бой, ще понеса още малко”, допълни тя.

 

 

Освен това членове и цели структури са обявили, че напускат партията.

 

 

”Моето впечатление е, че партията беше една седмица в ступор. Председателят подава оставка, опозицията излиза по всички медии и ме громи. Беше мълчание и ступор. В момента, в който тръгнаха интересите по структурите да ги делят, този ступор прерасна в гняв. Започнаха декларации, решения на партийните организации, на областните съвети. Найпритеснителното, което не съм споделяла. Започнаха членове и цели ОПО-та да връщат партийни книжки. Това ме стресира. Няколко структури от страна, членове в софийската организация“, допълни Нинова.

 

 

Тя определи отношенията си с лидера на Партията на европейските социалисти (ПЕС) като ”сложни” и коментира, че съпротивата срещу нея се дължи на хората, които са останали извън ръководните постове заради промените, които е направила, а не на идеологически разлики.

 

 

Нинова посочи, че партийната субсидия трябва да се намали, но не и до един лев. Според нея, ако това се случи, ще се стигне до ”диктатура на една партия”.

 

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции