<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37279" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тереза Мей би...

Заради смяна на адвокат отложиха делото срещу фермера, изоставил конете си в снега (видео)

13 Май 2019
0 3911

Отложиха делото срещу животновъда Петър Пищалов, който през март миналата година изостави стадото си коне в Осоговската планина, съобщава Dir.bg.

 

 

Заседанието срещу фермера , който остави в снега и студа конете си миналата зима, беше отложено от Районния съд в Кюстендил заради упълномощаване на друг адвокат по делото.

 

 

""

 

 

Защитникът има право да се запознае с материалите по делото. Няма процедурни пропуски към настоящия момент, коментираха от Прокуратурата.  Обвинението срещу Пищалов е за извършване на престъпление от лице, което осъществява дейност или професия, свързани с отглеждането на животни и се отнася до причинена смърт на гръбначни животни. Районна прокуратура е направила предложение Пищалов да бъде освободен от наказателна отговорност, а спрямо него да се наложи административно наказание.

 

 

НАД 100 СА ИЗОСТАВЕНИТЕ И БЕДСТВАЩИ КОНЕ В ОСОГОВО

 

 

В съдебната зала днес присъстваха свидетели по делото. Прокурорът не се ангажира за срок, при който може да са приключи съдебното производство. Около 15 са вписаните свидетели, има и вещи лица, които трябва да представят своите експертизи. Следващото заседание по делото беше насрочено за 30 май в Районен съд – Кюстендил.

 

 

""

 

 

СОБСТВЕНИКЪТ НА БЕДСТВАЩИТЕ КОНЕ СЕ СНИМА С УБИТ ВЪЛК, ПРЕДИЗВИКА НОВА ВЪЛНА ОТ НЕГОДУВАНИЕ

 

 

Делото беше образувано, след като през месец март миналата година беше подаден сигнал за открити мъртви коне в Осоговска планина, оставени през зимния сезон на временно пасище. Случаят стана известен след публикуването на зловещи снимки в социалните мрежи на умрели и изнемощели коне в планината.

 

 

Източник: Dir.bg

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции