<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29272" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Заради снега: Инциденти по пътищата и задръствания в София (видео)

22 Март 2018
0 1018

Снегът отново ни изненада и блокира почти цялата страна, при това в началото на пролетта. След обилния снеговалеж през последните часове на много места в страната ситуацията е усложнена.

 

В София, въпреки работата на повече от 160 снегорина, трафикът в сутрешните пикове часове беше особено затруднен. Някои от колите на градския транспорт се движеха с огромни закъснения. Тапи се образуваха не само по големите пътни артерии, но и по по-малките улици.

 

Непочистени пътища имаше и на редица други места в страната. Заради усложнената обстановка стана тежка катастрофа на главен път Е-79, където джип се удар в камион, пише NOVA.

 

Инцидентът стана рано тази сутрин край отбивката за Кочериново. На заснежен път джипът поднесъл и  ударил отзад  пътуващия пред него камион. Въпреки тежкия удар пострадали и жервти няма. Пътят беше затворен за кратко. Шофьорът на джипа твърди, че не превишената скорост, а лошото време е причина за катастрофата.

 

Какво време ни очаква утре?

 

През следващото денонощие метеорологичната обстановка ще продължи да се усложнява. През нощта снеговалежите ще се усилят и снежната покривка ще се увеличава. С умерен и временно силен североизточен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. Ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 5 и 0 градуса, пише Дарик.
 

Утре от югозапад валежите временно ще отслабват и в много райони за кратко ще спрат, но привечер от юг отново ще се активизират. Североизточният вятър ще отслабне, ще се ориентира от северозапад и в източната половина от страната ще е умерен, по Черноморието и временно силен. Максималните температури в по-голямата част от Северна България ще са около 0 градуса – там ще вали сняг, в Южна и по Черноморието – до 6-8 градуса, като снегът временно ще преминава в дъжд и ще има условия за обледяване на проводници.

 

 

www.vbox7.com/play:a325614c77

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции