<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37849" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Майката на на...

Затвор грози полицаите от Силистра, които раниха деца при демонстрация (видео)

01 Юни 2019
0 12869

Oтговорните за инцидента по време на полицейска демонстрация в Силистра, при който три малки деца бяха ранени, са заплашени от 3 до 10 г. лишаване от свобода, пише Dnes.bg.

 

 

Припомняме, че вчера учебна шокова граната докара изгаряния на две момчета и момиче, които наблюдавали униформените от над 50 метра. 6-годишно момиче беше оперирано в Русе заради нараняванията си.
 

 

ЕТО КАК ПОЛИЦАИТЕ В СИЛИСТРА РАНИХА ТРИ ДЕЦА ПО ВРЕМЕ НА ДЕМОНСТРАЦИЯ ЗА ПЪРВИ ЮНИ (ВИДЕО)

 

„Никой не може да си обясни как се е стигнало до този инцидент”, каза сутрешния блок на bTV зам.-окръжният прокурор Ивелин Чафаланов. Той посочи, че тепърва експертизи ще установят точните причини за инцидента.

 

Междувременно психологът Христо Монов определи демонстрацията като „недомислена натегация“. По неговите думи, подобна демонстрация категорично не е подходяща за деца в детските градини.

„На тази възраст тяхната водеща дейност е играта и те възприемат това, което полицаите им показват като игра. А друг е въпросът, че по време на тази демонстрация има ярки сцени на насилие – удряне по главата на паднал човек, куче нападаше друг. Много от децата може да получат преживяване на негативни емоции в такава степен, че да изпаднат в негативни психични състояния“, обясни психологът пред Дарик.

 

Монов препоръча децата, които са пострадали, и техните семейства да потърсят психологическа помощ в следващите дни, за да се избегнат негативните последици от преживяното.

 

Източник: Dnes.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции