<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38241" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Младежи паля...

Зацикли разследването за милионите по откриването на "Пловдив – европейска столица на културата" (видео)

15 Юни 2019
0 2592

Цели пет месеца по-късно пловдивската Прокуратура така и не е наясно дали е извършено длъжностно престъпление и реална ли е цената на спектакъла за откриването на "Европейска столица на културата", съобщава Дарик. За събитието през януари Общинска фондация „Пловдив 2019“ похарчи над 2 милиона лева, а Прокуратурата се самосезира по случая.

 

ПРОКУРАТУРАТА СЕ САМОСЕЗИРА ЗА РАЗХОДВАНЕТО НА СРЕДСТВАТА ПО ОТКРИВАНЕТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА

 

Проверката трябваше да приключи до 30 дни, като беше възложена на сектор „Икономическа полиция“ към Областната дирекция на МВР 4 дни след голямото събитие по откриването на 12 януари.

 

 

""

 

 

Въпреки това информацията дали има достатъчно данни за образуване на досъдебно производство към момента е „засекретена“ по изрично  настояване на наблюдаващия прокурор. Говорителят на Окръжна прокуратура – Пловдив Галина Андреева-Минчева не желае да съобщи дори с какви мотиви се удължава срокът на разследването.

 

КОЛКО ПАРИ НИ СТРУВАШЕ ОТКРИВАНЕТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА?

 

През февруари, първоначално определеният срок за разследване бе удължен с още един месец, по искане на наблюдаващия прокурор, според когото материалите са изключително много и е необходимо повече време за техния анализ.

 

Това време също се оказа недостатъчно за разследващите органи, за да съберат доказателства, които да потвърдят или отхвърлят предположението за извършено престъпление. Последното е свързано със сключване на неизгодни договори и с разпореждането на пари за откриването на „Европейска столица на културата – Пловдив 2019".

 

ПЛОВДИВ – СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА, В КОЯТО КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО СЕ РУШИ

 

Шестмесечният срок за разследване е поискан заради сериозността на случая и невъзможността разследването да бъде приключено в предварително обявения срок.  Наблюдаващият прокурор е длъжен да се обоснове писмено за това, обясниха магистрати.

 

Официалните мотиви на прокуратурата обаче няма да бъдат съобщени, с обяснението, че може да се възпрепятства работата на "Икономическа полиция".

 

ГАРДИЪН: ХОМОФОБСКИ СКАНДАЛ УДАРИ ПЛОВДИВ – ЕВРОПЕЙСКАТА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА

 

 

Източник: Дарик

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции